Actualitat

«La primera»: la cançó preferida de Joan Reig

El bateria d’Els Pets escull una cançó de Joan Manuel Serrat

Parlem amb el músic com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

10 anys de mel de la mà de Joan Reig

| 27/08/2021 a les 12:30h

Joan Reig
Joan Reig | Arxiu EDR
Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -Gullem Solé (Buhos), Miki NúñezBethPupil·lesJoana SerratLa QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita. Avui us expliquem la cançó que Joan Reig.

Joan Reig, cantautor i bateria d’Els Pets confessa la seva debilitat per una cançó de Joan Manuel Serrat, en què explica la seva primera relació sexual, amb una prostituta. “Segurament les generacions joves d’avui dia trobaran que aquesta cançó és un anacronisme perquè, afortunadament, la primera relació sexual la tenen amb una amiga o un amic. Però per a la generació de Serrat, tal com explica en aquest recital en directe, no era així. I a la meva generació, tampoc no gaire. Molta gent encara anava a estrenar-se a les cases de barrets quan era postadolescent” diu Reig, que continua: “Em flipa la manera com Serrat tracta un tema tan sòrdid i tan cru com la prostitució i aconsegueix fer-ne poesia”.


El músic vol posar en valor aquest tipus de cançons. “De vegades les cançons que ens semblen anacròniques no deixen de ser retrats d’una època, una mena de fotografia antiga que ens explica com era el nostre país. Per això és important seguir tocant-les i escoltant-les.” En aquest context vol destacar: “Per a mi, 'La primera' forma part del millor disc de Serrat, Per al meu amic (Edigsa, 1973), que és fantàstic de cap a peus, amb uns grans arranjaments d’Antoni Ros-Marbà”.

Aquest estiu Els Pets han seguit amb la seva gira, que Reig ha alternat amb concerts dels altres projectes en què participa. A més, ha enllestit un nou disc en solitari que estarà disponible aquesta tardor i de la qual Enderrock.cat ja en va estrenar el primer clip.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, joan reig, la cançó que m'hagués agradat escriure, els pets, Joan Manuel Serrat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.