Efemèrides

L’homenatge de Serrat a la Cançó compleix 25 anys

El Noi del Poble Sec va presentar ‘Banda sonora d’un temps d’un país’ al Palau Sant Jordi

| 23/04/2021 a les 17:30h

Joan Manuel Serrat al Sant Jordi
Joan Manuel Serrat al Sant Jordi | Xavier Mercadé
El 1996 l’herència de la Nova Cançó havia mig caigut en l’oblit. Només els grans noms del moviment seguien vius a la memòria de la gent. Joan Manuel Serrat, que feia 7 anys (des de Material Sensible, publicat per Ariola el 1989) que no publicava un disc en català, va voler apostar per la Cançó i va fer un homenatge als qui l'havien acompanyat als seus inicis com a cantant. Així va néixer Banda sonora d’un temps d’un país (Ariola, 1996), un disc doble que era, alhora, una antologia de cançons publicades abans de 1975 i una reinterpretació d’algunes de les cançons significatives del moviment. El disc contenia 34 cançons d’intèrprets de diferents estils, entre els que hi havia Raimon, Llach, Bonet, Pi de la Serra, Motta o Ovidi Montllor. També hi apareixien noms com Sisa, Riba, Ia-Batiste, Uc, Al Tall, La Trinca, Guillem d’Efak, etc. 

El 23 i 24 d’abril de 1996, Serrat va posar en escena el disc en dos concerts memorables al Palau Sant Jordi de Barcelona. En un escenari dissenyat per Mario Gas i sota la direcció musical de Josep Mas ‘Kitflus’, Serrat va dedicar més de dues hores cada nit per anar desgranant totes les cançons del disc. A més de Kitflus, van acompanyar Serrat: Pedro Javier González, Jordi Bonell, Tony Carmona, Walter Fraza, Francesc Rabassa, Xavier Capelles,  Ernest Manchón, Xavier Figuerola, Pere Bardagí i Pep Pérez.


Hi va haver dos moments especials: la intervenció de Tete Montoliu, interpretant “Paraules d’amor” al piano i el moment amb “Anirem tots cap al cel”, en què nombrosos artistes Núria Feliu, Constantino Romero, Ramon Muntaner, Guillermina Motta, Jordi Farrás, Josep Guardiola, Ramon Calduch i altres que havien debutat després de 1975 –i que per tant no entraven entre els antologats– van pujar a l’escenari per fer els cors de la cançó.

Entre les 16.000 persones que el primer dia van omplir el recinte hi havia les personalitats polítiques del moment: Carmen Alborch, Josep Borrell, Raimon Obiols, Miquel Roca o Pilar Rahola. Tampoc no hi van faltar cantants com RaimonMaria del Mar BonetJaume SisaPere TàpiasNúria FeliuGuillermina MottaVíctor Manuel Daniel Viglietti, ni tamopc l’exjugador del Barça Ladislao Kubala. L’endemà, el Palau Sant Jordi es va tornar a omplir de gom a gom.
 

Joan Manuel Serrat presentant 'Banda sonora d'un temps d'un país' Foto: Xavier Mercadé

Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Joan Manuel Serrat, Nova Cançó, palau sant jordi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.