Actualitat

Els secrets del concert de Lluís Llach

Lluís Danés i Carles Cases ens desvelen algunes de les novetats del concert de Lluís Llach aquest dissabte al Palau Sant Jordi

Tot a punt per al retorn de Lluís Llach

| 17/12/2021 a les 14:00h

Carles cases, Lluís Llach i Lluís Danés, en un assaig del concerr de demà
Carles cases, Lluís Llach i Lluís Danés, en un assaig del concerr de demà | Juan Miguel Morales
Demà a la nit el Palau Sant Jordi acollirà un concert ben especial. Després de gairebé 15 anys de silenci, Lluís Llach pujarà a l’escenari per cantar, altre cop, una bona selecció del seu repertori. No ho farà sol, ja que l’acompanyaran músics convidats de diverses generacions: Els CatarresJoan DausàGemma HumetSuuNatxo Tarrés, Joan ReigJu i Montse Castellà, a més del Mag Lari i la ballarina Marta Carrasco. Per a l'ocasió, Llach ha comptat també amb dos antics còmplices: Lluís Danés, que n’ha assumit la direcció escènica i Carles Cases, a la direcció musical. Dimecres us avançàvem algunes de les cançons que hi cantaran els col·laboradors. Avui, us expliquem altres interioritats del concert.

A Danés l'ha sobtat aquest concert de retorn de Llach. “El primer que he de dir és que estic molt sorprès que estiguem tornant a fer un concert com el del 2007: trobar-nos gent de la banda i amb Carles Cases, de cop i volta tornar a parlar de repertori, escoltar versions de cançons…”.
 

Lluís Llach a la presentació del concert amb els col·laboradors i artistes convidats Foto: Juan Miguel Morales


Li demanem que ens avanci com serà l’escenografia del concert. “Hi ha un element escènic que recupero, que és una pista de circ que vaig construir per a un espectacle que havíem de fer amb el Lluís, que al final mai no ha estat utilitzada per al que va ser pensada i que ell no va ni trepitjar. 11 anys després l'hem muntat i hi cantarà". També hi haurà clàssics de l'escenografia danesiana: “La primera vegada que vaig posar pals amb bombetes va ser per al Jocs al Liceu. Alguns d’ells han fet gira i tornaran a ser a un concert de Lluís Llach. A mi, l’escenografia d’Astres al Mercat de les Flors em va marcar i em va fer descobrir Llach. Hi ha una referència amb uns grans finestrals que hem reproduït”. Tot plegat amb un objectiu ben clar: “La idea és que sigui una escenografia íntima que representi una trobada. Els col·laboradors i el Lluís compartiran escenari gairebé tota l’estona; no aniran entrant a fer només la seva cançó”.

Sobre el protagonista de la nit, Danés veu un Llach molt motivat. “Em sobta l’entusiasme que hi està posant. Des que treballo amb ell que no recordo un concert en què hi hagi posat tantes ganes; potser al principi de tot… Està en plena forma, ple d’energia i farem un espectacle molt potent”.
 

Lluís Llach Foto: Juan Miguel Morales


D’una opinió similar és el músic Carles Cases: “El veig igual que quan ho va deixar. Té una gran capacitat tècnica amb la veu, i sap adaptar-la i col·locar-la. Sincerament, pel que fa a la veu, el veig igual”. El músic explica que per preparar el concert s’ha instal·lat a casa Lluís Llach. “Ha anat molt bé. La sensació és la mateixa que si fes una setmana dels darrers concerts. Hem fet molta feina i ens ho hem passat bé, sobretot quan hem anat veient el resultat de què estàvem fent”, assegura.

Pel que fa a les cançons, Cases ens adverteix que no hem d’esperar grans canvis respecte al que ja coneixem. “Musicalment, ni ell ni jo no volem dir res de nou i hem mantingut la sonoritat de l’última època. El disc Verges 2007 (Claus Records) ens ha servit de guia. El que passa és que aquesta vegada hem treballat amb una banda reduïda, de només de cinc persones i, per tant, no hi ha grans orquestracions”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, joan reig, Ju, Suu, Joan Dausà, Els Catarres, Concert, lluís llach, montse castellà, Natxo Tarrés, gemma humet

COMENTARIS

Concert 18/12/2021

Isabel Soler, 18/12/2021 a les 01:11

No és correcte fer el concert en plena onada del Covid

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.