actualitat

Clara Peya xerra sobre la perifèria emocional

L'artista participa en una taula rodona telemàtica, juntament amb la psicòloga Jennderfucker, sobre la salut mental

La xerrada, que porta per nom ‘No cura però vehicula: sobre música i salut mental’, comença avui a les 18:30h

Clara Peya: «La música és l’únic lloc on em sento realment còmoda, lliure i útil»

| 26/01/2022 a les 18:00h

Imatge il·lustrativa
Avui a les 18:30h, l’artista empordanesa Clara Peya protagonitzarà una xerrada sobre la salut mental. La taula rodona telemàtica [que es pot seguir des del reproductor que trobaràs aquí sota], ‘No cura però vehicula: sobre música i salut mental’, està organitzada per PrimaveraPro i comptarà també amb la psicològa Jennderfucker.
 

Clara Peya va publicar fa prop d’un any el seu darrer disc Perifèria (Vida Records, 2021), on explorava els no-llocs, aquests espais habitats per persones invisibilitzades pel sistema, donant molt de pes a problemes amb la salut mental. El tema ha estat durant molts anys apartat del centre de debat i estigmatitzat i, malgrat que afortunadament sembla estar més a l’ordre del dia, encara queden molts tabús per trencar. “Tothom parla de la salut, però ningú no parla de la salut mental, de com aquesta pandèmia afecta els col·lectius que no estan alineats amb el sistema”, explicava l’artista en una entrevista el mes de febrer de l’any passat. “La salut mental engloba molta gent que no té ganes de viure, perquè no hem de pensar només en qui se suïcida, tot i que malauradament també n’hi ha un munt”.
 
En la xerrada d'avui, a través de l'obra i experiència com a artista de Clara Peya i l’anàlisi transfeminista de Jennderfucker, s’abordaran temàtiques com la gordofòbia, el trastorn obsessivocompulsiu (TOC), les tendències suïcides o la disfòria, i com aquestes es vehiculen amb la música. En aquest sentit, Peya posa en el centre la importància de mostrar les pròpies vulnerabilitats i debilitats: "Crec que quan algú s’obre i es mostra als altres genera molta més empatia cap enfora i més gent pot sentir-se identificada amb el seu discurs. Hi ha molts temes tabú que de cop la gent veu que tu en parles en primera persona. I això és molt potent. Mostrar les vulnerabilitats ens fa fortes, no només individualment, sinó també col·lectivament. Com més es visualitzen les debilitats, millor es poden combatre de manera col·lectiva, perquè un problema que no es manifesta, no es pot combatre”.


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Clara Peya, actualitat, salut mental

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.