videoclips

Gigi Ros: «Em considero una artista multidisciplinària»

«Tota l'estona» és el segon senzill del primer EP de l'artista, que veurà la llum aquest 2022

| 27/01/2022 a les 16:30h

Frame del videoclip
Frame del videoclip | Javi Dardo
Gigi Ros juga amb influències de l'afrobeat, l'indie pop o l'electrònica a "Tota l'estona" i apel·la a temes que la colpeixen des d'un punt de vista generacional. Ros sap el que és treballar en equip i el seu, des de la primavera de 2020, passa per Pol Ferraris a la direcció creativa del projecte i director i cocreador dels videoclips, que treballa juntament amb Javi Dardo, qui s'encarrega de la imatge de Ros (artwork i fotografies), a més de l'estilista Cris Latorre, que busca la relació entre la música, el missatge i la moda, i Andrea Ibáñez, a la direcció coreogràfica i en el moviment. 


El teu nom, Gigi, té alguna cosa a veure amb la cançó (que va guanyar un Oscar) de la pel·lícula homònima del 1958? 
Gigi
és un personatge que em vaig inventar quan estudiava teatre i que vaig començar a fer servir com a sobrenom en les situacions més random que puguis imaginar… i al final, va acabar quedant-s’hi. Res a veure amb la pel·lícula de Vincente Minelli, però ara m’he quedat en xoc perquè mai hi havia pensat i sempre m’han agradat molt els musicals. De sobte m’han vingut ganes de veure la pel·lícula i se m’estan passant moltes idees pel cap…!

I el cognom Ros té alguna cosa a veure amb Marc Ros de Sidonie?
Ros és el meu segon cognom, és a dir, de part de la meva mare i que jo sàpiga no hi ha cap vincle amb Marc Ros de Sidonie ni tampoc amb l’Andrea Ros, que és actriu. La veritat és que ningú de la meva família es dedica al món artístic. Sempre m’han dit que la meva tieta àvia paterna cantava molt i molt bé, però no va poder dedicar-s’hi mai, i de fet, el meu pare també té moltes aptituds artístiques.

El teu primer videoclip, "The Gift" està ambientat en unes localitzacions espectaculars. Com t'ha influït l'entorn i el paisatge en el teu projecte?
Des de sempre he estat molt vinculada a l’Alt Empordà: i tota la zona és màgica per mi. Suposo que de manera natural, i també amb l’equip que treballo, que em coneix molt, ha anat sorgint aquesta mescla entre ser de Barcelona i estimar-la, i tots aquests altres paisatges que formen part de mi.


El desembre de 2020 vas presentar el senzill i videoclip "Gènesi". Després va venir "Vuit 1", i ara, "Tota l'estona", avançaments del teu primer EP. Com definiries aquest nou disc que estàs engendrant, a nivell musical?
Aquest primer EP que presentaré considero que és una declaració d’intencions. Un primer approach al meu univers, tant musical com visual, en el qual començo a definir una mica la meva identitat sonora i com a artista. He treballat amb dos productors paral·lelament: en Genís Trani, amb el qual hem fet tres temes, i en Panxii Badii, amb qui hem fet uns altres dos. Crec que la millor definició del que serà aquest disc és la mescla entre la sensibilitat, les emocions i la quotidianitat de les lletres i les melodies, sumades a influències més urbanes, beats més electrònics i textures que fugen de la cançó d’autor o el pop pur.

Treballes molt interdisciplinàriament i això es veu molt als videoclips, on la moda i la dansa són presents. Quina és la teva formació i quina projecció preveus?
La meva formació principal ha estat la interpretació. Vaig començar estudiant música de molt petita i de seguida vaig passar a la dansa durant molts anys. Després he passat pel teatre musical, on vaig descobrir mil disciplines i, finalment, la meva formació professional va ser de teatre de text. Però sempre he estat fent classes de cant, de dansa i entrenaments i cursos vinculats a les arts escèniques. Així que sí, em considero una artista multidisciplinària i la idea i projecció és que la posada en escena d’aquesta carrera musical que començo ara estigui totalment impregnada de tot això, que la proposta s’enriqueixi de tots aquests elements, de la mateixa manera que ho estem intentant amb els videoclips.

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Gigi Ros, entrevistes, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.