Estrenes

Xicu busca la manera de trobar el seu lloc al món

Estrenem en primícia «Gripaus», una de les cançons del nou disc del músic castellbisbalenc

El treball 'Blau' veurà la llum el divendres 18 de febrer

Xicu canta des de més amunt

| 16/02/2022 a les 10:30h

Xicu
Xicu | Albert Pérez
Xicu és el sobrenom del projecte en solitari del castellbisbalenc Cesc Valverde, que, a més de ser cantautor, és també bateria en altres projectes com Ginestà i Ambauka. Després d’haver publicat l’EP sol (Satélite K, 2021), l’artista debuta amb el primer treball de llarga durada, Blau (Satélite K, 2022). L’àlbum, que s’estrena aquest divendres 18 de febrer, recull nou cançons autoproduïdes enfocades a l’esperança, la soledat i la tristesa. Tot això, sense deixar de banda l’amor que protagonitzava el primer treball. Avancem en primícia un dels temes que el conformaran, “Gripaus”.


L’artista, una vegada més, utilitza la música com a eina d’autoteràpia. En la peça es poden apreciar les reflexions emocionals i existencials que intenta gestionar a través de la composició. Així, Xicu hi interpel·la la vida per qüestionar-li el fet d’existir i el seu lloc dins d’aquest món, i demanar-li que l’ajudi a fugir de les situacions obscures en què es troba: "Vida, si he perdut tot el que soc, digue'm on he de trobar el meu lloc al món", canta l'artista. Musicalment, el tema es construeix sobre la melodia d’una balada que interpreta un piano i que s'envolta d’electrònica ambiental per abraçar la veu distorsionada de Xicu.

Amb aquest tema, ja són tres les cançons que s’han fet públiques de l’àlbum: “Fer-nos mal”, “Ja he plorat prou” i “Gripaus”, que recorren diferents estats d’ànim. Això sí, sempre mantenint el filtre blau, el color que el músic associa a la tristesa.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, socunbohemio, Xicu, xicu, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.