estrenes

Juli Barrero connecta feminitat i espiritualitat a «Dones d'aigua»

Estrenem en primícia el videocip del tema, inclòs en l'EP 'Líquid'

| 28/02/2022 a les 12:00h

El videoclip de «Dones d'aigua»
El videoclip de «Dones d'aigua»
El passat desembre, el manresà establert a Andorra Juli Barrero va publicar Líquid (autoeditat, 2021), el seu EP debut amb el qual s'ha convertit en el primer artista del Principat d'Andorra en arribar a la segona fase de la votació popular dels Premis Enderrock. Paral·lelament, la feina de Barrero també ha estat reconeguda en altres certàmens d'àmbit internacional. El videoclip de la cançó "Dones d'aigua", dirigit per Hector Romance, ha estat guardonat de forma triple als International Music Winter Awards de Budapest i altres festivals d'Europa, Índia i Xile. Avui, us presentem en exclusiva aquest videoclip.


"Dones d'aigua" connecta la feminitat i l'espiritualitat a través de la bruixeria i allò ancestral. "Des del Mediterrani fins a l’Atlàntic, hi ha llegendes de dones d’aigua; a Euskadi es van anar convertint en “Lamiak”, amb un paper més maligne, però és una llegenda preromànica que està en l'ADN històric de tots nosaltres", explica Barrero. I és que per a l'artista, la bruixeria és la temàtica perfecta per a parlar de la feminitat, ja sigui d'amigues, d'amants o de companyes... "Jo recordo de petit tornar de l’escola i trobar a casa la mare, l’àvia, les seves germanes, les tietes... Totes arreglant el món mentre feien mitja i ganxet. És un record dolç que porto gravat sota la pell. Sempre he admirat la feminitat".

Aquest apropament cap a la feminitat es canalitza a través d'una balada que lentament va agafant embranzida. Amb un dolç arpegi latent, el delicat arranjament de les cordes i els rascats la guitarra acústica basteixen l'emotiu cant de Barrero. Amb l'ajuda de la bateria, el tema va augmentant les revolucions fins al potent solo de guitarra, que acaba deixant pas de nou a la calma inicial de la cançó.

El videoclip, que narra la submersió d'una dona cap a la bruixeria i la natura, connecta el món mundà i el món transcendent amb una bicicleta, com a homenatge a la mare de l'artista. "La meva mare sempre ha estat una apassionada del ciclisme, una pionera en el cicloturisme femení a Catalunya, en una època en què les dones que practicaven el ciclisme com a esport eren una minoria escassíssima", confessa el cantant. 

L'audiovisual, dirigit per Hector Romance, culmina una relació professional que ve de lluny. El 2017, Romance va rodar Impacto, un curt que va encantar al cantant, segons ell mateix relata. Anys més tard, ambdós van coincidir al film El fred que crema del director Santi Trullenque (l’adaptació de l’obra “Fred” de l’Agustí Franch), on Barrero reconeix que li va fer tornar a despertar l’interès pel seu talent i les ganes de treballar plegats.
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Juli Barrero

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.