estrenes

«Si això s'acaba aquí», encara ens quedarà l'amor d'Ariox i Galgo Lento

Avancem un dels temes del nou disc que els dos artistes han fet plegats: 'mama, l’amor em dona mal de cap'

Ariox i Galgo Lento volen passar «L'estiu amb tu»

| 31/03/2022 a les 14:40h

Ariox i Galgo Lento
Ariox i Galgo Lento | Niamh Barry
La jove artista cardedeuenca Ariox ha tret un parell d’EPs des que va debutar el 2020 amb els primers senzills –“Dins meu” i “Dies d’estiu”-, esdevenint una de les primeres exponents del pop de butxaca. Paral·lelament, Galgo Lento treballava les vuit cançons del seu disc de presentació: Dies i dies (Luup Records, 2021). L’atzar, l’interès que han despertat els seus projectes i el bon rotllo mutu els han dut a publicar demà un nou treball conjunt i amb molt de conceptual: mama, l’amor em dona mal de cap (Luup Records, 2022), del qual avui en descobrim la coda, “Si això s’acaba aquí”.

 
La connexió entre Ariox i Galgo Lento va néixer, en realitat, l’any passat. Es van conèixer en un concert de la cardedeuenca, i ella li va comentar que preparava unes cançons noves. Una d’elles era “L’estiu amb tu” que, al costat de Biel Colomer (Massaviu) a la producció, van acabar publicant plegats el juliol passat. “Vam connectar moltíssim des del primer moment, i crec que va quedar molt reflectit en el tema”, explica Ariox. De fet, l’experiència va ser tan bona que des de la discogràfica, però també des del seu entorn més pròxim -inclosa l’àvia de la cantant-, els van animar a seguir col·laborant plegats. I així va ser com va néixer el projecte de mama, l’amor em dona mal de cap.
 
Però, evidentment, fer un treball com a Ariox i Galgo Lento no era tan fàcil com només dir-ho. “Al principi, vam intentar estar els dos en la mateixa onda i crear-ho tots junts, però vam veure que era difícil si no teníem una visió clara del projecte”, admet Galgo Lento. “Així que uns dies més tard, vaig anar a casa l’Ari per fer una cançó que marqués l’aura i l’estil del projecte. Aquell dia va ser quan vam escriure la cançó que, de fet, tanca el disc: “Si això s’acaba aquí”. El tema ens va marca el mood que tindria el treball.”
 
I de fet, no només en va marcar l’estil, sinó també la temàtica i, fins i tot, el nom del disc i és que és on va aparèixer la idea, cantada per Ariox, que “l’amor em dona mal de cap”. La cançó explora una relació amb un punt de tortuosa, d’anades i vingudes i cap a un amor al qual estàs ‘enganxat’. “Acaba mostrant una lluita interior cap enfora, d’una relació que realment ja no pots sostenir. Forma part d’aquesta experimentació que fem amb l’amor, que a vegades surt bé, i d’altres no, però que acaba requerint sempre una gestió perquè, al final, el mal te’l fas tu”.
 

Aquesta és una de les dues peces que fan plegats al nou àlbum que demà veurà la llum i que -malgrat que també sortirà en digital- tindrà format de casset. Així, mama, l’amor em dona mal de cap comptarà amb dues cares, cadascuna feta per un dels dos artistes sobre diferents punts i visions de l’amor, unides per la producció del mateix Galgo Lento i la col·laboració d’Aleix Iglesias (Camaleó Estudi) i Vernat.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, actualitat, Ariox, Galgo Lento, Ariox i Galgo Lento

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.