Estrenes

El vol del falciot de Fito Luri

Estrenem en exclusiva el videoclip de «Falciots prenent el vol»

El tema és l'avançament del proper treball del músic, 'Salvar l'ànima'

Fito Luri: «La revolució que ens cal ara mateix és la de l’amor»

| 16/03/2022 a les 12:30h

Fito Luri
Fito Luri
El 2020, Fito Luri presentava Diari de llambordes (Kasba Music, 2020), un treball gravat en ple confinament amb Marc Parrot i en què la música del cantautor reusenc virava cap a un estil més contundent i directe. Ara, dos anys després, Luri ja ultima una nova entrega discogràfica amb el nom de Salvar l'ànima (Kasba Music, 2022), que retorna a un estil més reposat i canalitza la sanació introspectiva i emocional del mateix cantautor. Avui, us oferim en primícia un tastet d'aquest nou treball amb el videoclip de "Falciots prenent el vol".


"Falciots prenent el vol" és una al·legoria de l'enyor, el dol i la nostàlgia. La figura del falciot referencia el cosí germà del cantautor, amb qui va créixer en una casa de pagès a Reus. En aquells anys d'infància i adolescència, l'arribada del bon temps l'anunciava la primera visita d'un falciot volant per sobre els terrats de la ciutat. La desafortunada marxa prematura del cosí ha acabat propiciant aquesta cançó en què Luri utilitza l'ocell per recordar com, malgrat tot, encara pot imaginar-se alçant el vol com si fos una au.

Salvar l'ànima, que sortirà publicat el pròxim 25 de març, serà el novè àlbum del cantautor reusenc i plasma els seus processos interns per processar emocions i allò transcendent. "Amb la meva música justament necessito compensar que, a vegades, la vida no és tan bonica com ens agradaria", confessa. El cantant també afegeix que procura crear poemes a partir de sentiments i emocions que solen ser durs i embolcallar-los amb una música més aviat tova, per a compensar el dolor intern que transmeten les lletres.

A més, aquest treball presentarà una gran novetat: en aquesta ocasió, no només estarà editat en format disc sinó també en format llibre, perquè pretén compilar i mostrar el procés de creació. "La veritat és que a vegades faig lletres que no sé musicar. Vaig anar acumulant molts poemes i lletres al calaix, i vaig considerar que havien de veure la llum d’alguna manera", explica el cantautor. D'aquesta manera, el músic admet que "el llibre forma part del procés i l’àlbum n’és el resultat final". 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, estrenes, Fito Luri

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.