revista

Enderrock i el diari Ara publiquen un monogràfic dedicat a Pau Riba

Aquest número especial es podrà adquirir a quioscos a partir d'aquest cap de setmana

La revista ofereix una mirada àmplia i única de la biografia de l'artista, amb textos de Màrius Serra, Joan Reig, Àngel Casas o el seu fill Caïm Riba, entre molts d'altres

Ha mort Pau Riba

| 16/03/2022 a les 11:00h

Aquest cap de setmana arriba als quioscos una edició especial d'Enderrock, amb la col·laboració del diari Ara, dedicada a Pau Riba (Palma, 1948 - Tiana, 2022). En aquest monogràfic extraordinari es recorda la figura cabdal del músic i escriptor, traspassat el passat 6 de març a causa d'un càncer de pàncrees. El número es podrà adquirir a quioscos per 6€ juntament amb el diari Ara.

En aquest número 330 d'Enderrock, s’hi recull una extensa i detallada biografia de l’home estàtic, recopilada pel periodista Joaquim Vilarnau, a més d’un reportatge en profunditat de cadascun dels moments emblemàtics de la vida i obra de Riba i un recull de fotografies històriques. Així, Ferran Riera en recorda els inicis, amb el Grup de Folk; i es repassa la trilogia Dioptria (Concèntric, 1969 i 1970), que va representar un abans i un després en la música popular catalana, se’n fa un cançó per cançó comentat pel mateix Riba i se’n recorden tres concerts representatius. El periodista Donat Putx, pel seu costat, rememora el context en què es va coure el referencial Jo, la donya i el gripau.
 

Pau Riba al mas Can Pep Carlos de Formentera, el 1971. Foto: Mario Pacheco


Pere Pons es remunta al convuls final dels anys 70 que va viure Riba, quan escandalitzava el Canet Rock, costumitzava l’estètica glam, facturava obres mestres com Licors (Movieplay, 1977), i recollia turbulències emocionals a Amarga crisi (Edigsa, 1981). També es recorda la seva activitat en en els anys 80 i 90, en l’època de Ribaibal i del ‘Manifest Blanc de Cadaqués’, així com les dues últimes dècades del músic, des de la col·laboració amb Pascal Comelade fins als seus darrers treballs amb l’Orchestra Fireluche.
 
Entre les pàgines del monogràfic també s’hi troba un entranyable intercanvi entre Riba i Sisa que es van dedicar l’un a l’altre el 1998, amb motiu de la portada que els va dedicar Enderrock a tots dos pels seus 50 anys. Així, cadascun va escriure una cançó per a l’altre per mostrar l’admiració i el respecte que sentien mútuament.

Així mateix, es llista tota la seva discografia, inclosos discos col·lectius i col·laboracions destacades, els llibres que ha publicat i alguns dels llibres que se li han dedicat; es recupera l’última entrevista que va atorgar a Enderrock, aquest passat mes de desembre; i es recorda la seva faceta com a il·lustrador, no només per a les portades dels seus propis discos, sinó també, per les que va per a la discogràfica Concèntric, com les de Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Guillermina Motta, entre altres. A més, s’hi recullen les opinions d’amics, periodistes i personalitats de la cultura catalana, des de Màrius Serra fins a Joan Josep Isern o Àngel Casas passant per Joan Reig o el seu fill i també músic, Caïm Riba, entre altres.

 

Portada d'Enderrock 330 Edició Especial Pau Riba

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pau Riba, enderrock especial, revista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.