CANÇÓ PER CANÇÓ

'Natural Women' de Beth i Laura Andrés, cançó per cançó

Repassem cada tema del disc amb la pianista sabadellenca i la cantant de Súria

Bellesa i melancolia al «Time After Time» de Beth i Laura Andrés

| 27/05/2022 a les 17:00h

Laura Andrés i Beth
Laura Andrés i Beth
El 8 de març de fa dos anys BethLaura Andrés es van trobar a un plató per interpretar la cançó "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", d'Aretha Franklin. D'aquella actuació en va sorgir una amistat, i d'aquesta, un disc: Natural Women (U98, 2022), que recull cançons de dones que admiren i que evoquen etapes de la seva història vital. Tot i que les cançons del disc són internacionals, Beth assegura que en directe amplien el repertori amb temes en català i castellà. Repassem amb ella i amb la pianista sabadellenca cadascun dels temes d'aquest nou treball.

1. Time After Time
Beth: "Aquesta cançó de la Cindy Lauper va ser una casualitat en si mateixa. El disc estava tancat, i ella i el guitarrista, que passaven un mal moment amorós, van compondre aquest tema i finalment el van incloure al disc. Per a mi, és una de les cançons de la meva vida. És una preciositat i la canto des del fons del cor".



2. "Eternal Flame"
Beth: "Aquesta cançó l'hem fet moltes vegades, tant la Laura com jo, en concerts, esdeveniments, casaments, etc."
Laura Andrés: "Jo la vaig avorrir fins i tot!" 
Beth: "Però ara després de tants anys la vam rescatar entre les dues i li vam canviar el compàs. Li hem buscat un moviment i una frescor renovades, i la trobem molt brillant i bonica".



3. "One Of Us"
Beth
: "Quan triàvem cançons, One Of Us ens va portar al nostre passat postadolescent, on aquesta cançó va sonar tant."
Laura Andrés: "De fet, en general, hem triat cançons-catapulta, buscant la connexió amb emocions enterrades fa anys, per curar-nos i per retrobar-nos. Els que ja 'quarantegen' segur que ens donaran la raó".



4. "Feeling Good"
Beth
: "Nina Simone va viure en un segle XX on les injustícies racials i de gènere eren la normalitat. Cantava 'feeling good', però hi havia una tristor en la seva veu i els seus ulls molt colpidora. Vam despullar la cançó per abraçar-la i homenatjar-la, i també perquè la gent que l'escolti recordi tots aquells moments on ens toca dir que estem bé encara que ens trenquem per dins".



5. "Love On Top"
Beth: "Si bé el disc té moltes cançons dels 80, aquesta cançó de 2011 i l'hem inclòs per homenatjar la supercantant Beyoncé, que a més de ser una diva té un dels instruments més privilegiats dels segles XX i XXI".
Laura Andrés: "M'encanta com ha quedat el tema, mig swing mig arrossegat! Té un altre caràcter, deixa de ser un exercici de virtuosisme per ser quelcom més proper, més de tu a tu".



6. "I Wanna Dance With Somebody"
Beth: "En un tribut de dones no podia faltar aquesta cançó tan festiva de la grandíssima Whitney Houston. L'hem dut a un lloc amorós i bonic en un intent de cuidar-la, ja que els homes de la seva vida no ho van fer, i ella sols volia ballar amb algú que l'estimés... És una gran cançó on vam demanar la col·laboració de la cantant madrilenya ELE, que té un timbre de veu molt especial. Ens va quedar una versió preciosa".



7. "You Oughta Now"
Beth
: "L'Alanis Morissette ha estat, i és, un referent vocal per a mi. Una dona que va cantar com va voler, amb una veu i unes maneres que totes volíem imitar... De fet, tinc entrades per anar-la a veure! Aquesta cançó m'encanta cantar-la al màxim.
Laura Andrés: "Jo al·lucino perquè li queda increïble i no es fa mal a la veu ni res. En directe és un espectacle".



8. "King Of Sorrow"
Laura Andrés: "Soc de la generació que, quan va sortir Sade, feia gairebé vergonya escoltar-la, perquè era massa sensual pel que estàvem acostumats! A mi, però, m'encanta Sade de sempre, i "King of sorrow" és un dels seus temes insígnia".



9. "Luka"
Laura Andrés
: "La cançó que tots sentíem de la Suzanne Vega, però segurament sense ser prou conscients de la lletra. És una cançó que, un cop portada al nostre llenguatge, ens feia emocionar a l'estudi, i encara ara hem de controlar les comportes de l'emoció quan la fem a l'escenari".
Beth: "És una cançó que parla de maltractament infantil i que, en gravar-la, se'm va fer encara més punyent, tant per l'arranjament com pel fet que soc mare i hi ha coses que senzillament no les puc entendre".



10. "Natural Woman"
Beth
: "Aquesta és la cançó amb la qual ens vam conèixer, tocant a la tele sense cap assaig previ, i que ens va fer connectar màgicament. A vegades, de gran, costa fer noves amistats, però la música ens ha dut a trobar-nos i a viure experiències precioses juntes".
Laura Andrés: "Per a mi la Beth és una de les persones més importants de la meva vida ara mateix. L'admiro i l'estimo i li agraeixo tant que volgués comptar amb mi i que sigui així de punk!".

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, Beth Rodergas, Actualitat, Laura Andrés, cançó per cançó, Beth

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.