Estrenes

Sildàvia s'adona d'«El senyal»

Estrenem en primícia el videoclip de la cançó, inclosa en el seu darrer treball 'Cartografia'

La llunyania del Regne de Sildàvia

| 08/06/2022 a les 10:30h

Sildàvia
Sildàvia
La passada tardor, Sildàvia debutava amb el doble àlbum El capvespre dels déus (Escènica Cultura, 2021), un treball de rock amb tints progressius, metafísics i amb alguna incursió a les sonoritats americanes. La seva creativitat prolífica no s'ha aturat i aquesta primavera ha tornat amb l'EP Cartografia (Escènica Cultura, 2022), un treball curt que convida a l'oient a explorar i descobrir nous camins i indrets. Avui, us presentem en primícia el videoclip d'un dels temes d'aquest nou treball: "El senyal".


"El senyal" és una cançó de mig tempo lluminosa que convida a canviar per a descobrir i indagar en racons i llocs desconeguts. "'El senyal' és tan universal que es pot manifestar de moltes maneres: amb un fet desencadenant, amb una casualitat, amb una persona en concret, amb una revelació a nivell espiritual, amb un record... tothom ha sentit algun cop aquest senyal i, per això, és tant particular com universal alhora", explica Gerard Capdevila, cantant de la formació. A través dels arpegis de les guitarres acústiques i les vitalitzants melodies de les guitarres elèctriques, la formació vol parlar del ressorgiment i de la necessitat de superar altres estats per arribar a la lucidesa que reflecteix la lletra. "La temàtica lliga amb el concepte de tot el disc: cremar els mapes i cartografiar de nou". 



Cartografia, el nou treball, no ha estat fruit d'una decisió meditada sinó conseqüència del gran moment creatiu de la banda. "La dinàmica creativa i productiva, tant meva com de tota la banda, està en un gran moment. Tenim el convenciment que les 4 cançons són molt bones i amb un discurs coherent entre elles", se n'orgulleix Capdevila.

Quant a temàtica, per aquest nou disc la banda ha fet un viratge i un moviment d'ascensió i obertura: "Els conceptes dels dos discos són diferents. El primer porta la paraula capvespre, associada al final, a la davallada i a la melancolia. En canvi, en aquest nou treball explorem conceptes relacionats amb obrir noves etapes, de cartografiar o descobrir". I és que la cartografia i els mapes, segons explica la banda, són un magnífic símbol per representar l'aventura i l'exploració que aborden els quatre temes del treball.

Malgrat aquestes diferències, l'obra que ha fet fins ara Sildàvia manté certs nexes d'unió i cohesió, com pot ser la pàtina èpica que desprèn tot el seu imaginari artístic. "Això és una marca -o defecte- de la casa. Surt així, no és cap cosa molt pensada i és la manera que tenim d’explicar els sentiments", confessa el cantant. Aquests tints èpics no només es plasmen en la música, sinó també en la portada, que pren un quadre del pintor romàntic Caspar David Friedrich. Tot i això, Capdevila reconeix que tampoc volen ser presumptuosos ni extremadament grandiloqüents: "Jo sempre ho desdramatitzo tot. Som una banda amb una ironia molt fina i no cal estar tota l’estona vivint com si fóssim en un poema èpic del segle XIX o en una tragèdia grega!"
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Sildàvia, entrevistes, actualitat

COMENTARIS

Tots

Anònim, 08/06/2022 a les 13:07

Ei. Indavant! Cada cop millor!!!!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.