festivals

Un Grec de i per a tothom

El festival barceloní presenta una programació amb una trentena d'artistes de diferent índole arreu de Barcelona

| 13/06/2022 a les 11:50h

Teatre Grec de Barcelona
Teatre Grec de Barcelona | Xavier Mercadé
El Festival Grec de Barcelona torna enguany amb més d’una trentena d’actuacions musicals programades entre el 29 de juny i el 28 d’agost arreu de la ciutat comtal. Entre altres, s’hi podrà sentir Roger Mas, Els Pets, Gemma Humet, Lucas Bun i Sílvia Pérez Cruz.
 
El gran gros de la programació del cicle barceloní, com sempre, se centra en diferents espais de Montjuïc, especialment al Teatre Grec. El privilegiat teatre a l’aire lliure acollirà el seu primer concert de l’estiu el dimarts 5, quan Roger Mas hi portarà el seu espectacle de celebració de 25 anys de trajectòria, que culminen en Totes les flors (Satélite K, 2021). El seguiran Els Pets, que el dijous 14 oferiran el seu nou 1963 (RGB Suports, 2022); la Nit de Fados que emprendran la celebrada fadista Cuco Roseta i el duet lisboeta que formen Camané i el piano de Mário Laginha, i l’endemà, la vesprada pensada per al públic familiar, amb concerts de Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, i rondalles i tallers de muntar titelles, entre altres activitats per gaudir amb els més petits de casa.
 
La festa seguirà el dimarts 19 amb l’arribada de l’anglofrancesa Jane Birkin -coneguda per "Je t'aime... moi non plus"-, que presentarà al Teatre Grec el seu nou disc. El dimecres 20, l’espai retrà homenatge a Jaume Sisa amb un espectacle en què diversos músics s’aplegaran per reinterpretar les cançons del seu darrer disc, mai presentat en directe, Malalts del cel (Satélite K, 2016). Hi participaran Maria Arnal, Julio Bustamante, David Carabén (Mishima), Joan Garriga, Guillem Gisbert (Manel), Queralt Lahoz, Quimi Portet, Roger Mas, Tarta Relena, La Ludwig Band, Marina Rossell, Maria Rodés i Tronco. El divendres d’aquella mateixa setmana, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb l’ajuda de l’artista visual Alba G. Corral, interpretarà La cançó de la Terra de Gustav Mahler, i el dissabte 23 d’agost seran el portuguès Salvador Sobral i el menorquí Marco Mezquida que sumaran expertesa per mostrar un espectacle a piano i veu: Cosa de Dois.
 
Més enllà del Teatre Grec, altres espais barcelonins se sumaran a la programació del festival, com el Mercat de les Flors, on Mercedes Peón presentarà Osmose; o Músiques en Paral·lel -l’antiga sala Barts, avinguda Paral·lel, 62-, que acollirà els concerts de Tarta Relena, Los Sara Fontán i Cocanha, Rocío Márquez & Bronquio, Gemma Humet i Lucas Bun. Pocs metres més enllà, El Molino oferirà el seu propi subcicle: Molinex, que presentarà vuit espectacles crítics, queers, interdisciplinaris i transfeministes amb artistes com Flamenco Queer, Hidrogenesse, i Las Marikarmen, entre d’altres.
 
 

EL GREC OMPLE BARCELONA

Diverses sales i espais d’arreu de la ciutat comtal formaran també part del cicle. El 6 de juliol, la Fundació Joan Miró serà l’espai de presentació de l’espectacle híbrid Bach to the future 1.0; el teatre Romea esdevindrà l’escenari dels xous de Cristina Rosenvinge amb Marta Plazos i María Folguera, Safo, i de Sílvia Pérez Cruz, Género imposible -que va estrenar l’any passat al festival-, i L’Auditori, el Desert. Paral·lelament, el Palau de la Música Catalana s’hi sumarà per acollir la visió que tenen l’Orfeó Català, OSV i Pere Faura del Rèquim de Mozart, i la que tenen el Cor de Noies de l’Orfeó Català, Vespres d’Arnadí i Marc Rossich del Stabat Mater. Per la seva banda, la Seu del Districte de Nou Barris, programà cinc dies de Desvarío Flamenco amb Andrés Marín, José Valencia, Salvador Gutiérrez, Raúl Cantizano i David Suárez, Arcángel, Miguel Ángel Cortés i Los Mellis, Vanessa Aibar i María Marín, el quartet de Josemi Carmona, Javier Colina, Bandolero i Pepe Habichuela, i el duet d’Alba Carmona i Jesús Guerrero.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festvals d'estiu, festivals d'estiu, festivals, grec, festival grec, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.