Actualitat

Els 25 anys de música i flors de Roger Mas arriben al Grec

El cantautor solsoní presenta demà un concert inèdit al festival Grec per celebrar 25 anys de trajectòria

Mas hi farà un repàs extens de tota la seva discografia amb artistes convidats com Maria del Mar Bonet, David Carabén o Núria Graham, entre molts altres

Una dotzena d'espectacles per gaudir del Grec

| 04/07/2022 a les 14:00h

Roger Mas al Teatre Grec
Roger Mas al Teatre Grec | Ray Molinari
L'any 1996, Roger Mas donava el tret de sortida a la seva carrera artística amb el Premi Èxit de Catalunya Ràdio -que amb els anys es fusionaria amb el Concurs de Maquetes d’Enderrock per crear el Sona9-. Tan sols un any després, el cantautor solsoní publicava el seu treball debut, Les flors del somni (Picap, 1997), que el portaria a guanyar el Premi Altaveu 1997 gràcies a la lletra de "Llums de colors". D'ençà d'aquell debut discogràfic, han passat 25 anys i Mas ha acumulat una trajectòria reputada i fins a onze àlbums d'estudi. Demà, per commemorar aquests 25 anys d'activitat discogràfica, Roger Mas actuarà al Teatre Grec -dins del Festival Grec- en un espectacle inèdit i únic amb col·laboracions com les de Maria del Mar Bonet, David Carabén, Quico Pi de la Serra o Núria Graham, entre altres, i que oferirà una gran panoràmica del seu recorregut musical.

Amb el concert a punt de celebrar-se, Roger Mas relata les seves sensacions prèvies: "Em fa molta il·lusió poder celebrar els 25 anys i m'imagino que és l'equador de la meva carrera. Fa un any que treballem aquest espectacle, hi ha molta gent darrere i, tot i que estic una mica atabalat, estic satisfet i tranquil perquè tota la feina que podíem fer, l'hem feta". Quant a l'espectacle, el cantautor solsoní explica que té la voluntat de repassar extensament la seva obra. "Tinc moltes ganes de poder tornar a col·laborar amb tota la gent que m'ha ajudat al llarg d'aquests anys. Trobo que pel públic pot ser molt interessant repassar la meva carrera amb els arranjaments originals i amb els col·laboradors i músics de cada època. A més, és un homenatge a tots aquests amics i artistes que m'han ajudat".


Paral·lelament, Mas també desvela i avança algunes de les peces del repertori i com pretén mantenir els criteris interpretatius originals de cada cançó. "La primera cançó del directe serà 'Llums de colors' amb en Luís Paniagua, que va ser el meu gran mestre; després vindrà 'Les Maragdes', que mantindrà l'arranjament original i la formació original que m'acompanyava a Roger Mas & Les Flors (Picap, 2001); 'L'home i l'elefant', que mantindrà l'arranjament original que va fer en Raül Refree per a la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona o un repàs de Cançons tel·lúriques amb la formació original fins a arribar al darrer disc, Totes les flors (Satélite K, 2021), que en si mateix ja és un menú degustació que reflecteix els diferents tipus de cançons que he anat fent", detalla. Tot i que la tònica del concert serà mantenir els criteris originals de cada cançó, l'artista també confessa que hi haurà algunes sorpreses: "Hi haurà algunes versions que no seran com l'original. Per exemple, Maria del Mar Bonet cantarà una cançó que no està en cap disc i David Carabén (Mishima) també".

Finalment, el músic també recorda que l'espectacle, a més de ser inèdit, serà únic. "Aquest concert no tornarà a passar perquè és molt difícil de muntar. Hi ha un munt de col·laboracions i pràcticament cada dues cançons estarem canviant la formació", destaca Mas, que alhora admet els sentiments contraposats que això li suposa: "Que no torni a passar més és bonic, però, emocionalment, també és dur perquè la feina d'un any passarà en un sospir".

 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, festivals, Roger Mas, actualitat, festival grec, grec

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.