Actualitat

'Revolucionem la música Vol. 5', cançó per cançó

Coneixem i escoltem la música dels artistes i bandes que conformen el recopilatori de Cases de la Música

L'Enderrock de setembre l'encapçala Habla de Mí en Presente

| 01/09/2022 a les 12:30h

Els artistes del disc 'Revolucionem la música'
Els artistes del disc 'Revolucionem la música'
Com cada inici de temporada, la revista Enderrock encarta el nou volum del disc recopilatori Revolucionem la música (CdM, 2022), un aparador sonor de les propostes sorgides del Programa de Suport a la Creació impulsat per les Cases de la Música de Salt-Gironès, Manresa, Mataró, Terrassa, l’Hospitalet i Lleida. El cinquè àlbum inclou 18 propostes elegides per la xarxa d’equipaments musicals, un model de gestió cultural, públic i privat, pioner en l’àmbit europeu. Repassem detalladament cada cançó i en presentem els seus autors:

1. Las Opinólogas - "Alegrías empoderadas"
Projecte barceloní en clau d’humor feminista, liderat per quatre dones empoderades hereves de la cultura urbana, que parlen de temàtiques quotidianes. Un repertori original que beu tant del flamenc i la copla com del jazz i el hip-hop.



2. Alba Morena - "Planto"
Inquieta cantant emergent amb una aposta que va de la clàssica al jazz, passant per les músiques urbanes i el flamenc. La jove artista de Salou es manifesta clarament amb el seu primer treball, Las dos edades (autoeditat, 2021).

 
3. Microhomes - "Omissions"
La banda guanyadora del premi Joventut - Cases de la Música del Sona9 ofereix una original proposta de pop alternatiu. El trio del barri de Sant Andreu de Barcelona gravarà nou disc aquesta tardor amb la producció de Jordi Bastida.

 
4. Crisbru - "Deixa't ser"
La bandautora barcelonina Crisbru, Premi Èxit del Sona9 2021, fa pop d’autor amb sons electrònics i unes lletres que aborden la temàtica de les addiccions. El seu primer disc, Addicta (Right Here Right Now, 2022), veurà la llum a la tardor.

 
5. Pol Bordas - "Context"
Pol Bordas arriba des de Girona amb una aposta per les músiques urbanes. Música per ballar, cantar i pensar... És un artista polivalent, polifacètic i innovador, amb influències del jazz, el trap, el rock, la música clàssica i el funk.

 
6. Neptú - "Universal"
Neptú és el pseudònim del músic i productor lleidatà Vicent Monfà, excomponent del grup de reggae Koers. La seva proposta mostra l’estat espiritual de l’artista, que ha emprès una carrera en solitari per manifestar la seva personalitat. 

 
7. Asori - "Apolo"
Després de Kids From The 90s, el vilanoví Enric Ayguadé ‘Asori’ ha gravat Estavellar-se i tornar a la carretera (Acqustic, 2022), el seu projecte més personal, transversal i terapèutic. Cançons i textures al voltant de vivències i emocions.

 
8. Atina - "Molt millor"
Grup de pop electrònic de Solsona i Cardona que el 2021 va presentar un debut homònim i autoproduït. Amb influències de Tame Impala, Prince o Kanye West, la seva idea és fer ballar mantenint l’originalitat i les lletres introspectives.


9. EiGi - "Tal como he sido" 
Agnès Gómez ‘EiGi’ és una artista que no es vol definir en un estil concret, sinó que prefereix experimentar i fusionar. Tot i la seva joventut, la cantautora i guitarrista manresana ja ha gravat un primer EP, Sinergía (Cases de la Música, 2022). 

 
10. Lenand - "Tragedia"
Dues veus que emprenen un viatge amb l’equipatge ple de melodies i esperances per compartir. El duet del guitarrista flixanco i la cantant barberenca projecta a les cançons la delicadesa dels successos planetaris i les seves històries.

 
11. Pasquines - "Incendis"
La banda femenina santcugatenca Pasquines es dedica a l’art de teixir cançó i poesia. La narració poètica reflexiva es mou entre la cançó i el folk, amb presència de sons ibèrics i rumba catalana al seu primer EP, A sol i serena (Sotasons, 2021).

 
12. Blanc Fosc - "Feel Alive"
Quatre joves multiinstrumentistes practiquen soul i r’n’b clàssic amb diferents sonoritats a partir de loops i electrònica. El grup va debutar a la Cellera el 2020, i enguany ha publicat el seu primer senzill autoeditat, “Feel Alive”.

 
13. Minibús Intergalàctic - "Critèria"
Un trajecte àcid del rock alternatiu a les convulsions elèctriques i a la disbauxa desenfrenada de la pista de ball. Cinc col·legues amb seu a Girona bojos per la música i units per l’atzar i el rock’n’roll psicodèlic.



14. Blindpoint - "The Oceans Meet"
El clima extrem de les Terres de Ponent dona forma als sons intensos i personals de Blindpoint. Des de Through the Ashes of Life (autoeditat, 2019), aquest veterà quintet de mètal es reinventa any rere any amb nous horitzons creatius.



15. Raquel Herreros - "Presència"
Motivada per musicar poemes de Màrius Torres, la cantautora barcelonina Raquel Herreros ha debutat amb Sota l’escorça (autoeditat, 2021), on es deixa endur per les paraules del poeta i les vesteix a ritme de jazz, pop i so mediterrani.

 
16. Afers Domèstics - "Llavis de rom"
Duet del cantant i guitarrista montblanquí Josep Ginesta i la pianista vigatana Núria Cañellas, i on la clarinetista, Mar Cañellas, posa la veu en aquest poema musicat. Al segon disc, De poemes i planes (Cases de la Música, 2022), recullen musicacions amb elements en comú com l’amistat, el món rural o la natura.



17. Berta i punt - "Galaxia"
La banda gironina d’indie-pop va néixer amb la sana intenció de fer la música que els agrada, barrejant sons acústics i electrònics. A les cançons opten per personatges que posen veu a escenes quotidianes i estats emocionals.



18. Panorâmica - "Hilo conductor"
Quartet mataroní de pop-rock que es va fundar el 2008 i ja ha gravat quatre referències. El seu darrer EP, Era esfera (autoeditat, 2020), inclou quatre talls de nova sonoritat sense deixar de banda les melodies de l’escena alternativa. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Panorâmica, Raquel Herreros, Afers Domèstics, Blindpoint, Minibús Intergalàctic, Pasquines, Lenand, Blanc Fosc, EiGi, Atina, Crisbru, Asori, Neptú, Pol Bordas, Alba Morena, Microhomes, Las Opinólogas, actualitat, cases de la música, Berta i punt

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.