actualitat

50 anys i 600 llibres de Jordi Sierra i Fabra exposats

Avui s'ha inaugurat l'exposició 'Jordi Serra i Fabra. 50 anys creant històries' al Palau Robert

La mostra es podrà visitar del 13 de setembre al 30 d'octubre

Jordi Sierra i Fabra inaugura l'exposició 50 Anys Creant Histories al Palau Robert de Barcelona (13/09/22)

El Palau Robert acull una exposició de l'obra de Jordi Sierra i Fabra

| 14/09/2022 a les 10:30h

Imatge il·lustrativa
Juan Miguel Morales
Ahir, dimarts 13 de setembre, a la tarda es va inaugurar l’exposició Jordi Serra i Fabra. 50 anys creant històries, una producció de Palau Robert comissariada per Hortènsia Galí i Jordi Bianciotto a partir d’un projecte del Grup Enderrock. A l'acte, a part dels comissaris de la mostra, hi han intervingut també el mateix Sierra i Fabra i Santi Arisa.

La mostra, que es pot visitar fins al 30 d'octubre a la sala 1 del Palau Robert, està divida en quatre espais que corresponen a aspectes claus per entendre la vida i obra de Sierra i Fabra. Així, un d'ells viatja al passat, i recorre la seva infantesa i els entrebancs personals que va viure abans d'esdevenir escriptor. Una altra part s'endinsa en la seva obra musical -entre la quals destaca Història i poder del rock català (1977)-, i una altra, en el seu mètode d'escriptura. El darrer espai està dedicat a la projecció de Jordi Sierra i Fabra més enllà de Catalunya i a la feina que fa amb la seva fundació cultural. A l'exposició, a més, també hi ha un interactiu amb informació sobre els quasi 600 llibres que el barceloní ha escrit.
 

Exposició 'Jordi Sierra i Fabra. 50 anys creant història' | Foto: Juan Miguel Morales


En una ocasió, Jordi Sierra i Fabra va dir que "Llegir em va salvar la vida; escriure li va donar un sentit". L’exposició Jordi Serra i Fabra. 50 anys creant històries ho documenta extensament. Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) és un dels escriptors catalans més sòlids, versàtils i plurals, i un dels més llegits entre els joves escolars de Catalunya i la resta de l’Estat. Enguany es commemora el 50è aniversari de la publicació del seu primer llibre, l'iniciàtic Historia de la música pop: 1962-1972 (Edunisa, 1972), coincidint amb els seus 75 anys.

La passió per la música el va portar a treballar com a periodista musical a publicacions com El Gran Musical, Disco Expres, Popular 1, Top Magazine, Extra o Súper Pop, a més de ser membre fundador d’algunes d’aquestes revistes. La seva obra musical, escrita sobretot durant la dècada dels setanta, va ser pionera i referencial com a periodista, crític i editor de revistes. Al llarg dels anys, ha arribat a publicar prop de sis-cents llibres de literatura infantil i juvenil, novel·la, poesia, enciclopèdies i llibres d’història de la música pop, entre d’altres.

 

Exposició 'Jordi Sierra i Fabra. 50 anys creant història' | Foto: Juan Miguel Morales


La seva obra ha estat editada en castellà i català i posteriorment traduïda a més de 30 idiomes: gallec, euskera, anglès, francès, italià, xinès, alemany, portuguès, coreà, japonès, polonès, txec, rus, grec, turc, etc. En total, ha venut més de quinze milions de llibres. En total, l'escriptor barceloní de l'Eixample ha venut més de 15 milions de llibres i ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil, la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona, entre d'altres.

Sierra i Fabra és, a més, un dels escriptors catalans que gaudeix de major reconeixement internacional, i des dels seus inicis manté ferm el seu objectiu d’escriure amb llibertat i d'ajudar els joves a trobar el seu camí creatiu i de futur com a escriptors. De fet, la voluntat d'impulsar la lectura i l'escriptura entre els joves l'ha empès a crear una fundació cultural a Barcelona i una altra a Medellín (Colòmbia). 

La mostra del Palau Robert de Barcelona es complementarà amb una sèrie de conferències i taules rodones conduïdes pel mateix escriptor. L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’octubre a la sala 1 i amb l’entrada lliure.

 

Jordi Sierra i Fabra a l'exposició del Palau Robert |  Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Jordi Sierra i Fabra, actualitat, exposició, Palau Robert

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.