actualitat

​Sílvia Pérez Cruz ha estat guardonada pel Ministeri de Cultura

La palafrugellenca rep el Premi Nacional de Músiques Actuals 2022

| 10/10/2022 a les 14:00h

Sílvia Pérez Cruz en directe
Sílvia Pérez Cruz en directe | Xavier Mercadé
El Ministeri de Cultura i Esport ha anunciat que el Premi Nacional de Músiques Actuals, que atorga anualment i que té una dotació de 30 mil euros, aquest any quedarà en mans de Sílvia Pérez Cruz. El jurat ha destacat així l’artista palafrugellenca per la seva “qualitat creativa i interpretativa”, “la naturalitat, la versatilitat i audàcia de les seves propostes”, i “el seu irrompible compromís amb la bellesa”.
 
El reconeixement arriba dos anys després de la publicació del novè disc de Pérez Cruz, Farsa (género imposible) (Universal Music, 2020), considerat també el millor disc de cançó d’autor en la votació popular dels Premis Enderrock 2021 -en què també va guanyar el guardó a millor disc de jazz, amb MA. Live in Tokyo (Universal, 2020), amb Marco Mezquida-. El jurat ha subratllat la prolífera trajectòria de Pérez Cruz i les seves col·laboracions amb artistes de renom, així com la seva feina interdisciplinària amb el teatre, la dansa i el cinema -d'on neix precisament el darrer disc de la cantant-.
 


El guardó també l’han rebut, en altres edicions, artistes com Joan Manuel Serrat, Mala Rodríguez, Martirio, Rozalén, Santiago Auserón, Kiko Veneno i Christina Rosenvinge, entre altres.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, sílvia pérez cruz, Sílvia Pérez Cruz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.