Premis Enderrock

Avui se celebren els V Premis Enderrock de la Música Balear

El Teatre Principal de Palma acull dimecres per primera vegada
 l’entrega dels Premis Enderrock de la Música Balear

Al llarg de dues hores es desvelaran els guanyadors de la votació popular, 
que de moment ha liderat Antònia Font amb quatre nominacions

La festa anual de la música balear oferirà una desena d’actuacions 
i també lliurarà els premis de la Crítica, d’Honor, Trajectòria i Personalitat



La gala serà presentada de nou per l’actriu i cantant menorquina Enka Alonso
 i per cantant i periodista mallorquí Pep Suasi


La Nit Enderrock estarà presidida pel conseller de Cultura, Miquel Company, 
la vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets i pel tinent de batlle de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Toni Noguera


| 02/11/2022 a les 08:30h

Imatge il·lustrativa
La gala dels V Premis Enderrock de la Música Balear tindrà lloc dimecres 2 de novembre al Teatre Principal de Palma a partir de les 20 h, presentada per l’actriu i cantant menorquina Enka Alonso i pel cantant i periodista mallorquí Pep Suasi.

L’acte d’entrega dels guardons estarà presidit pel conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern, Miquel Company; la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets; i el tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma Antoni Noguera, a més del director gerent del Teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà; el president de l’Obra Cultural Balear, Joan Miralles, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

Entre altres autoritats i una nodrida representació de la indústria musical balear i un centenar de músics illencs, també hi assistiran el director gerent de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Pere Malondra, la directora general de Política Lingüística del Govern Balear, Beatriu Defior; el secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern Balear, Miquel Àngel Sureda, el director insular de Política Lingüística del Consell Mallorca, Lluís Segura; la directora general de Cultura i Comunitat de l’Ajuntament de Palma, Tina Codina; la regidora de Model de Ciutat i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol; el coordinador general de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Miquel Àngel Contreras i el director de l'SGAE a Catalunya i Balears, Lluís Gómez.

La festa de la música balear començarà a les vuit del vespre, i durant dues hores es desvelaran els guanyadors de les votacions populars en onze categories (pop-rock, cançó, urbana, folk, jazz, clàssica, llengua no catalana, cançó, directe, revelació i millor artista). En la primera ronda, el grup Antònia Font va liderar les votacions amb quatre nominacions (artista, cançó, directe i disc), Cabot amb tres (disc, directe i cançó), i Maria Hein (disc i artista) i Xanguito (disc i artista) amb dues cadascú.

Durant la gala s’entregaran els guardons especials dels V PREMIS ENDERROCK DE LA MÚSICA BALEAR. La gala reunirà de nou al quintet menorquí Ja T’Ho Diré, que ha rebut el PREMI ENDERROCK D’HONOR coincidint amb les tres dècades des del seu primer àlbum. El PREMI ENDERROCK A LA TRAJECTÒRIA ha recaigut en el pianista i compositor mallorquí Agustí Fernàndez, amb una carrera de 50 anys convertit en referent del jazz i les músiques improvisades tant en l’àmbit nacional com internacional. A més de recollir el guardó, l’artista oferirà a l’escenari una interpretació antològica de la seva obra. I, per últim, la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, rebrà el PREMI ENDERROCK - OCB a una Personalitat, per la seva contribució a la difusió de la música i la poesia.

La gala també servirà per estrenar en directe les cançons d’alguns dels artistes més representatius de les tres illes balears i pitiüses: el grup de fusió i mestissatge Xanguito (“Gas!”), la cantautora folk menorquina Anna Ferrer (“Voldria lo que voldria”); el duet de cançó d’autor Maria Hein i Marga Rotger, (“Gota entre gotes”); la banda indie-pop Da Souza (“24/7”); la cantant pop marratxinera MDMAR (“Me vull amb tu”); la jove veu Clodine (“Everest”); la reveladora formenterenca Mireia (“Piga”) i el diamant en brut folk de Felanitx Mar Grimalt (“Espurnes i coralls”).

Al Principal també tindrà lloc el lliurament dels cinc Premis de la Crítica, que han atorgat una trentena de periodistes especialitzats d’arreu dels Països Catalans. El nou àlbum dels palmesans Antònia Font Un minut estroboscòpica (Primavera Labels, 2022) rebrà el guardó de millor disc de l’any i millor disc de pop-rock. L’àlbum de lloretenca de Vistalegre Maria Jaume Voltes i voltes (Bankrobber, 2022) serà premiat com a millor disc de cançó d'autor. El quartet manacorí Reïna veurà reconegut el seu debut Arts marcials (U98 Music, 2021) com a millor disc revelació. El pianista menorquí Marco Mezquida amb Letter to Milos (autoeditat, 2022) serà premiat per la crítica per ser el millor disc de jazz, i finalment el reconeixement al millor disc de folk serà per al duet format pels referencials Miquel Brunet (Manacor, 1961) i Biel Majoral (Algaida, 1950) per La llei d’Ohm (Ona Edicions, 2022).

La festa anual de la música balear està organitzada pel Grup Enderrock i l’Obra Cultural Balear, amb el suport del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, i el patrocini d’Estrella Damm.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Teatre Principal de Palma, Premis Enderrock de la Música Balear 2022, Premis Enderrock, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.