Estrenes

Sinergia: «El reggae ens dona l'optimisme contagiós que tant necessitem avui dia»

Estrenem en exclusiva «Deliri infinit», l'últim avançament del nou disc 'Pausa'

| 09/11/2022 a les 13:30h

Sinergia
Sinergia | Arxiu Sinergia
El grup del Maresme Sinergia, estrena dijous 10 de novembre el nou disc Pausa (Guspira Records, 2022). Avui n'avancem en primícia "Deliri infinit" -tema que tancarà l'àlbum-, que sorgeix després de la pandèmia i reivindica el temps perdut i les ganes de festa després dels confinaments. Parlem amb el baixista de la banda, Horacio Cisneros, d'aquest nou disc, on juguen i incorporen nous estils per complementar el seu reggae habitual. 

Avui estrenem "Deliri infinit". Una cançó molt alegre i festiva.
"Deliri infinit" és, en part, fruit de la pandèmia, i en part, homenatge. No acostumem a fer lletres tan festives, però després dels confinaments, les restriccions i tot el temps perdut, arrossegàvem moltes ganes de tornar a sortir de festa com abans. Aquest tema recorda totes les nits de garrafa amb la nostra gent voltant pel territori.
 
Al disc també incloureu la cançó "Una vegada més", on dieu que la vostra música és com una medicina. A què us referiu?
De la mateixa manera que teníem ganes de sortir amb els nostres com abans, també en teníem de tornar als escenaris a aportar al públic allò que ens dona el reggae, que és una espècie d’optimisme contagiós que tant necessitem avui dia.

Podríem dir que el tema central del disc és la crítica al sistema?
Sí i no. La crítica al sistema i als seus engranatges és transversal en tots els nostres treballs, del primer a l’últim, i fins i tot en els temes que semblen menys crítics. Però el fil temàtic d'aquest àlbum, més enllà d’això, és una reflexió al voltant del pas del temps: mirem enrere i endavant, recordem, augurem…
 
Tot i això, l'àlbum l'heu volgut titular 'Pausa'.
Sí perquè amb aquest disc volem convidar a l'oient a aturar-se un moment, pensar i a agafar aire pel que pugui venir. El nom l'hem pres d'una de les cançons més representatives del disc, com ja vam fer amb La música és del poble (autoeditat, 2020). 


 
Quina rebuda han tingut els altres temes que heu anat traient durant l'any?
Més o menys, la que podíem esperar. Som conscients que formem part d’un gènere que no és majoritari i que toquem temes poc mainstream en una llengua minoritzada com és la nostra. A més, tot i que els videoclips s'han convertit quasi en un format obligatori, per ara presentem la nostra música sense. Tot i això, de mica en mica anem arribant a més gent i estem satisfets amb com estan anant les coses.
 
Quins canvis podrem veure a 'Pausa' respecte a l'anterior disc?
Aquest àlbum té reapropaments a altres estils musicals més enllà del reggae. I dic "reapropaments" perquè no és que hàgim innovat gaire, però ens venia de gust sortir una mica de la fórmula que acostumem a defensar.
 
Per fer el màster heu comptat amb Xavier 'Lek'.
Portem treballant amb en 'Lek' des del 2020, amb La música és del poble (autoeditat, 2020). El màster professional era un assumpte que teníem pendent de cara a poder presentar els temes treballats en tots els vessants. Vam trobar en Lek, que ha treballat amb moltíssima gent del reggae, i la veritat és que estem encantats amb els resultats. 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Estrenes, entrevistes, Sinergia, actualitat, Reggae

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.