Estrenes

Carles Benavent rememora la seva vida musical amb Paco de Lucía

Estrenem en primícia un documental curt que relata la trajectòria del baixista barceloní amb l'icònic guitarrista d'Algesires

| 10/01/2023 a les 10:15h

Pocs artistes catalans han construït una trajectòria dins del món del flamenc més prolífica que la de Carles Benavent. Per immortalitzar la seva història musical, que el va portar fins al costat de Paco de Lucía, el director audiovisual Tiago Almança ha dut a terme un documental curt, que avui estrenem en primícia.

El baixista barceloní va fer els seus primers passos musicals en diverses bandes del jazz-rock dels setanta com Màquina! Música Urbana, que el van situar al mig de l'epicentre del moviment de l'ona laietana. No va ser fins als anys vuitanta, però, que Benavent va ampliar els seus horitzons musicals i va formar del sextet d'una de les figures més influents de la història del flamenc: Paco de Lucía, amb qui va fer nombroses gires mundials.
 


En aquesta peça audiovisual, Carles Benavent rememora el seu pas pel referencial Paco de Lucía Sextet. Hi recorda com va entrar a formar part de la formació, la seva manera aguitarrada de tocar el baix, la fascinació per la música que van crear amb el sextet o el vincle amb el saxofonista Jorge Pardo. A més, Benavent també hi explica els seus projectes musicals més recents, com ara el darrer disc, Belle Solitude (Bebyne Records, 2022). 

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, estrenes, Carles Benavent, Paco de Lucía, 440Clàssica&Jazz, actualitat, documentals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.