Festivals

El Festival de Jazz de Barcelona amplia el cartell amb Chucho Valdés i Kamasi Washington

El festival ha anunciat entre un 30 i un 40% de les actuacions que tindran lloc a diferents espais de la ciutat

S'uneixen al festival noms com Chucho Valdés amb Gonzalo Rubalcaba, Chano Domínguez amb Stefano Bollani i Kenny Washington amb Ignasi Terraza i Carles Benavent

Destaca Marco Mezquida amb un total de quatre actuacions

| 08/06/2017 a les 18:00h

Marco Mezquida
Marco Mezquida | Juan Miguel Morales
El Festival de Jazz de Barcelona ja va anunciar les actuacions de Diana Krall, Estrella Morente i The Waterboys. Aquest dijous 8 de juny s'han posat a la venda les entrades per als més de 30 concerts que l'organització acaba d'anunciar, en total un 30-40% de la programació d'enguany. 

La 49a edició del festival contindrà un concert extraordinari a càrrec del saxofonista Kamasi Washington, un dels artistes de renom del jazz contemporani, que actuarà per primera vegada en una sala a la ciutat de Barcelona. L'esdeveniment tindrà lloc el 24 de juliol i servirà per escalfar motors per a la resta d'actuacions del festival que s'iniciaran a la tardor. 

És un cartell ple de noms importants del jazz actual, com Kenny Washington & Ignasi Terraza Trio, La Locomotora Negra, el debut de Cory Henry com a líder de banda a la ciutat el 18 de novembre a la sala Luz de Gas, el també debut al Palau de la Música del contrabaixista Avishai Cohen acompanyat de músics de corda o la cantant americana Barbara Hendricks.



Hi destaca també la participació de Marco Mezquida, que presenta fins a quatre projectes diferents dins el programa: en format de duo juntament amb Chiculeo, com a sideman, en format de trio, i en solitari fent una improvisació d'acompanyament a les fotografies del projecte Jazz Images del fotògraf musical Jean-Pierre Leloir.

A més, des de l'any passat el Festival de Jazz de Barcelona també incorpora el festival De Cajón!, i enguany hi augmenta el nombre d'actuacions: ja se n'ha anunciat sis, entre les quals trobem grans noms del flamenc actual com Estrella Morente el 31 d'octubre al Palau de la Música, Antonio Carmona el 2 de novembre a la sala Barts o fins i tot Niño Josele i Tomatito Sexteto. El director artístic del festival, Joan Anton Cararach, afirma: "Tenim les grans estrelles del flamenc. De Cajón! s'està convertint en una de les potes més importants del festival". 

L'agrupació The Exitements oferirà dos concerts a base de soul els dies 13 i 14 de desembre a la sala Apolo amb la intenció de gravar-ne un disc.
Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, Chucho Valdés, Carles Benavent, Chano Dominguez, Marco Mezquida, Ignasi Terraza, Festival de jazz de Barcelona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.