actualitat

Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat són investits com a doctors honoris causa per la UB

Els dos cantautors són reconeguts amb la màxima distinció de la Universitat de Barcelona com a doctors per la seva contribució a la música popular

Serrat posa punt i final a sis dècades de concerts

| 06/03/2023 a les 13:30h

Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat
Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat | Juan Miguel Morales
La Universitat de Barcelona ha investit doctors honoris causa la cantautora palmesana Maria del Mar Bonet i el cantautor del Poble-sec Joan Manuel Serrat. Aquesta és la màxima distinció que atorga la Universitat de Barcelona. La investidura ha tingut lloc a les 12 del migdia al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat.


Segons la Universitat de Barcelona, Bonet i Serrat han rebut aquest reconeixement per "haver contribuït de manera decisiva, a través del grup musical Els Setze Jutges, a la renovació de la música popular catalana en el marc de la lluita per la recuperació de la llengua i la cultura i contra l’extermini cultural del franquisme". A més de la seva tasca amb l'històric col·lectiu de cantants, l'entitat d'educació superior també ha destacat la seva determinació per a la recuperació tant de la música tradicional com de l'obra de grans poetes del passat i el present, l'excel·lència en l'art de la composició i interpretació musical i poètica, i el seu compromís per la llibertat, la solidaritat, la democràcia i els drets humans.

Malgrat que no és habitual que la Universitat de Barcelona concedeixi a músics el doctorat Honoris causa -una distinció que reconeix els mèrits i la trajectòria en l’àmbit acadèmic, científic o cultural de diferents personalitats, els seus valors i la seva especial vinculació amb la universitat-, fins a quatre personalitats més del món musical han estat investits amb aquesta condecoració anteriorment. L’any 1987 la va rebre la soprano Victòria dels Àngels (enguany se celebren 100 anys del seu naixement); el 2003 va ser reconegut el director d’orquestra italià Ricardo Mutti; el 2006 li va ser atorgat al director igualadí Jordi Savall, i l’any 2010 va ser distingida la soprano barcelonina Montserrat Caballé.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Doctor Honoris causa, Universitat de Barcelona, actualitat, Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.