Actualitat

Marala, Clara Peya i Remei de Ca la Fresca, entre els artistes que reben el suport a la creació de La Marfà

La Marfà - Centre de Creació Musical de Girona presenta els artistes i formacions vinculades als programes de suport a la creació i la producció musical d'aquesta temporada

Boom Boom Fighters & Cookah P, Alba Careta, Vichy Flock, NUN, Carles Viarnès i Alba G. Corral, i Carola Ortiz són alguns dels altres artistes seleccionats per La Marfà

Fins al 30 de març, estarà oberta la convocatòria per a seleccionar els projectes que rebran suport en la temporada 2023-2024

| 16/03/2023 a les 18:30h

Marala
Marala | Juan Miguel Morales
La Marfà - Centre de Creació Musical de Girona ha presentat els artistes i formacions vinculades als programes de suport a la creació i la producció musical d'aquesta temporada. En total, l'equipament gironí impulsa enguany divuit projectes mitjançant diferents vessants del programa de suport a la creació. Entre els artistes becats en aquesta temporada, hi ha Marala, Clara PeyaBoom Boom Fighters & Cookah PAlba Careta, Vichy Flock, NUN, Carles Viarnès i Alba G. Corral, i Carola Ortiz, entre altres. La convocatòria per presentar projectes per Programa de suport a la creació 2023-2024 tancarà el 30 de març.


El programa de suport a la creació de La Marfà inclou cinc línies que s'adrecen a diferents perfils de músic. La d’acompanyament artístic, adreçat a músics en vies de professionalització de les comarques gironines, l'aprofitaran enguany la banda de reggae Boom Boom Fighters & Cookah P, que acaba de publicar el seu nou àlbum Confit (Propaganda Pel Fet!, 2023) i dos exconcursants del concurs Sona9: la banda d'Arbúcies de rock psicodèlic El Remei de Ca La Fresca i el trio de rap Vichy Flock.

Una altra de les ajudes que promou La Marfà és les ajudes a primers enregistraments fonogràfics, destinades a formacions de les comarques gironines que no tenen cap treball discogràfic editat. Enguany hi participen el quintet gironí NUИ (exconcursant del Sona9 2022) i la proposta de fusió entre el hip-hop, el rock i el flamenc d'Anna Rodrigo, que gràcies a la beca podran enregistrar una maqueta amb el suport i acompanyament d’un productor musical i un enginyer de so.
 

Nun Foto: Carles Rodríguez


El programa que acull més propostes és el de les coproduccions, que neix de la necessitat dels artistes de trobar acompanyament i finançament a l’hora de portar a l’escenari un nou disc, projecte o espectacle. Amb el suport de diversos festivals, fires, equipaments i productores, enguany fins a set artistes coproduiran o han coproduït un nou projecte a la Marfà. El primer d'ells va ser Marala amb el directe del seu últim disc, Jota de morir (PpF!, 2022) —guardonat amb el Premi Enderrock 2023 a millor disc de l'any segons la crítica—.

L'han seguit altres propostes com la de XY i el seu nou espectacle immersiu inspirat en el seu darrer disc, Desglaç (Música Global, 2022); El Cor del Teatre i l'espectacle musical de carrer: ESTOP; la trompetista i cantant Alba Careta i el seu tercer disc, Teia (Segell Microscopi, 2023); el projecte del teclista Carles Viarnès i l'artista visual Alba G. Corral, HyperO, que compta amb un superorgue modificable amb paràmetres electrònics; Clara Peya i el seu nou treball previst per a la tardor; i el darrer projecte de Carola Ortiz, que revisitarà el repertori de tradició oral de les dones de la Península Ibèrica.
 

Clara Peya Foto: Michal Novak


Finalment, dins dels diferents programes de residència, la Marfà ha becat tres projectes internacionals: l'ensemble de música antiga Tasto Solo; el trio de guitarristes Hugo Arán, Márcio Faraco i Marco Oliveira i el projecte de revisitació del Llibre Vermell de Montserrat del compositor bagenc Manel Ribera. A més, la Girona Jazz Project ha estat l'orquestra escollida per al programa d'orquestra resident i, gràcies a la col·laboració amb l'Institut Ramon Llull, fins a tres artistes catalans han pogut fer una residència a l'estranger: Magalí Sare a Portugal, Lucas Martínez Project als Països Baixos i Toassaves Ensemble a Bèlgica.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Alba Careta, Boom Boom Fighters & Cookah P, Remei de Ca la Fresca, Clara Peya, Marala, La Marfà, NUN, actualitat, Carola Ortiz, Vichy Flock, Carles Viarnès

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.