Actualitat

​Homenatge a Lluís el Sifoner

Avui té lloc un concert en el que diversos músics regraven el disc ‘Tinc un mànec de tres pams i mig’

| 18/03/2023 a les 13:49h

Lluís el Sifoner
Lluís el Sifoner | Arxiu
Lluís el Sifoner és, sens dubte, el personatge més controvertit de la música en valencià. Reivindicat per un uns, ignorat per altres i menyspreat per uns tercers. Sigui com sigui, és evident que el seu pas per la Cançó va deixar alguns discos de referència. Avui, alguns companys li reten homenatge amb un concert a l’espai cultural de Pedreguer La Pista en el que s’interpretaran –i enregistraran– les dotze cançons del seu primer disc Tinc un mànec de tres pams i mig (Movieplay, 1976). Per l’escenari hi passaran Sandra Monfort, Tesa, Carles Chiner, Ximo Guardiola, Toni de l’Hostal, Joan Ortola (Lilit i Dionís), Motxo (Tres fan Ball)…



La voluntat és regravar el disc aparegut ja fa 47 anys amb veus actuals. “Els que poden venir en directe, hi seran, però n’hi ha un parell que no poden i enviaran un àudio per ser al disc” explica Lluís Fornés ‘Lluís el Sifoner’. El cantant està satisfet amb el que, dies abans del concert ja ha pogut sentir: “Em fa l’efecte que totes superaran l’original. Tots han buscat donar-li un toc personal i algunes m’han sorprès gratament. Però d’això es tractava”. El Sifoner no s’ha reservat cap cançó per a si sol. “Faré algun cameo, però. No volia cantar. Al final, seré a la cançó “Pepe Tono” que és molt coral, i serà l’únic que faré”. Com a curiositat, un petit canvi en una de les lletres. “Quan ja havia gravat el disc, Enric Valor em va dir que en comptes de ‘la recent casadeta’ podria haver dit ‘la novençaneta’, que és una paraula molt bonica i en desús. He fet el canvi com a homenatge a Enric Valor”.

Després del concert i del disc i d’haver protagonitzat un documental de difusió reduïda, quin serà el nou projecte de Lluís el Sifoner? Unes memòries? “No, segur que no perquè no tinc memòria. Me’n recordo de coses puntuals i prou”.
Arxivat a: Enderrock, Lluís el sifoner, país valencià

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.