Actualitat

L'Auditori de Barcelona presenta nova temporada sota el lema 'Poder o revolta'

L'equipament barceloní presenta la nova temporada 2023-2024, en què l'Auditori celebrarà el seu 25è aniversari

| 06/05/2023 a les 12:00h

L'OBC a la Sala 1 de l'Auditori
L'OBC a la Sala 1 de l'Auditori
L'Auditori de Barcelona ha presentat avui la programació per a la seva temporada 2023-2024. El lema d'aquesta nova temporada -en què l'equipament celebrarà 25 anys- es titularà Poder o revolta i pretén reflexionar sobre diversos grans reptes de la societat del segle XXI, com les relacions humanes, la lluita, la diferenciació jeràrquica, la violència o les múltiples dinàmiques que envolten els estats contemporanis.

Per a plantejar aquests dilemes contemporanis, l'Auditori inaugurarà la temporada amb la simfonia Heroica de Beethoven amb la violoncel·lista Alisa Weilerstein i l'OBC sota la direcció de Ludovic Morlot el 29 i 30 de setembre. Altres obres que també interpretarà l'OBC aquesta temporada seran La consagració de la primavera d'Stravinski el 6 i 8 d'octubre amb el pianista Francesco PiemontesiRomeu i Julieta de Prokófiev amb el violinista Sergei Dogadin i sota la direcció d'Anna Rakitina.

Un cop entrat el 2024, també arribaran les simfonies Patètica de Txaikovski, amb Patricia Kopatchinskaja com violí solista; i l'Escocesa de Mendelssohn, amb el cellista Jean Guihen QueyrasLa creació de Haydn, el Rèquiem de Verdi o la Quarta simfonia de Brahms, amb el violí d'Augustin Hadelich

A més, també visitaran l'Auditori grans noms del circuit internacional de música clàssica com el violinista James Ehnes (Concert per a violí de Saint-Saëns, 16 i 17 de desembre), la violoncel·lista Narek Hakhnazaryan (Concert per a violoncel de Dvorák, 3 de novembre), pianistes com Kirill Gerstein (La quarta de Beethoven, 10 i 11 de novembre), Lucas Debargue, Yulianna Avdeeva o Denis Kozhukhin; i grans veus com la de la mezzosoprano Fleur Barron, que acompanyarà l'Auditori als diferents concerts que l'OBC celebrarà a l’Elbphilharmonie d’Hamburg i el Konserthuset d’Estocolm.

L'equipament barceloní ha configurat una programació extensa amb més de 23 cicles entre producció pròpia i externa i 500 concerts. Entre aquest gran mar de propostes, sobresurt la Banda Municipal de Barcelona, que comptarà novament amb la direcció de José R. Pascual-Vilaplana; el festival Llums d’Antiga o noves propostes com el cicle Intocables, que programa concerts de cambra vinculats als solistes convidats amb l'OBC, i el festival Subsònic, de caràcter interdisciplinari.

El mes de març, L'Auditori celebrarà 25 anys d'existència. Els actes de celebració tindran lloc durant la primavera de l'any vinent i s'ha destacat els 10.520 concerts, amb un còmput d’assistents xifrat en 8.567.441, que l'Auditori ha assolit d'ençà de la seva obertura el març de 1999.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, L'Auditori de Barcelona, temporades, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.