Cançó per cançó

'Forces d'atracció' de Pèl de Gall, cançó per cançó

Desgranem totes les cançons del nou disc de Pèl de Gall

Pèl de Gall vol viure «Cada minut» com si fos l'últim

| 16/05/2023 a les 14:00h

Pèl de Gall
Pèl de Gall | Anna Senan
La banda menorquina Pèl de Gall fa anys que és una de les formacions de capçalera del pop-rock menorquí. Ara, ha publicat el cinquè disc, Forces d'atracció (RGB Suports, 2023), on el seu pop-rock entra en contacte amb algunes noves sonoritats com l'electrònica. Desgranem els catorze temes d'aquest nou disc amb la banda.

1. "T'has colat a una festa"
"És un dels senzills del disc i és una cançó amb una tornada molt festiva i animada. Té una temàtica amb què molta gent es podrà sentir identificada: el retrobament inesperat amb un antic amor que crèiem superat". 


2. "Cada minut"
"És una cançó diferent de la línia habitual de Pèl de Gall. S'han incorporat elements d'electrònica que, mesclats amb les guitarres acústica i elèctrica, donen al tema un aire modern, alegre i ballable. Pel que fa a la temàtica, la tornada ho diu tot: 'viurem cada minut com si fos es darrer', una incitació a gaudir de cada moment i a lluitar per fer que els nostres somnis es facin realitat."


3. "Ja no tenim por"
"Parla de l'alliberament d'aquelles pors que ens limiten i que no ens deixen ser lliures. Una vegada perduda tota por a ser diferents, i una vegada hem trencat amb els estereotips que ens condicionen, podem tornar a ser nosaltres mateixos. I llavors, el nostre amor es torna més intens, real i pur. A més, en aquesta cançó intentem explorar nous horitzons i flirtejar amb estils i sonoritats urbanes gràcies a la col·laboració d'una de les figures més importants de la música urbana en català: JazzWoman."


4. "Res més a dir"
"És una de les cançons més rockeres del disc. Ritmes animats i potents amb melodies festives que reivindiquen que el rock està més viu que mai. Una cançó que parla de deixar-se endur pels instints i per allò que ens dicta el cor, i de l'alliberament que ens ofereix la nit". 


5. "Terra i sal"
"Està dedicada a la gent del Mediterrani i posa èmfasi en el sentiment de connexió que hi ha entre els seus pobles, tant de costa com de terra endins. Entre tots, formem un ampli ventall de cultures, tradicions, història, accents i sentiments. I junts, formem una gran família: 'Som família i som germans; junts hem crescut i hi queden mil històries per contar'. Hem tingut el privilegi de comptar amb la col·laboració d’artistes de primer nivell dins del panorama de la música en català: Xavi Sarrià, Èric Vergés (Els Catarres) i Xanguito, tots ells de diferents indrets del Mediterrani, com el País Valencià, Catalunya i Mallorca, respectivament."


6. "T'aixecaré"
"És la cançó més íntima del disc: plena de sentiment, tendresa i voluntat de cuidar aquelles persones a qui estimem. Un arpegi d'ukulele es mescla amb arranjaments de cordes i guitarres, i amb alguna pinzellada orquestral i també rockera al final, que acaben de donar forma a la balada del disc". 


7. "Junts"
"És alegria, amor, amistat, color, companyonia, aventura, festa, i llum. Ens recorda que si ens unim, podem canviar el món i fer-lo un lloc millor". 


8. "Es meu millor error"
"Descriu aquella etapa en què vivim a la deriva, portem una vida desordenada, lamentem algunes decisions del passat, i on cometem errors, com per exemple no haver expressat allò que sentim. I arribats a aquest punt, potser és un bon moment per tornar a començar de nou". 


9. "En volem més"
"És una cançó festiva, alegre i ballable on col·labora Buhos amb la veu de Guillem Solé. Cridem al desig i expressem la voluntat que la nit i la festa no s'acabin mai. Una experiència d'eufòria col·lectiva que per sempre voldrem recordar i que volem que duri per sempre més. 


10. "Mai"
"Amb un estil més proper al punk rock americà, és un crit a l'alliberament per trencar amb totes aquelles coses que ens priven de ser totalment lliures. Parla d'aquella lluita interior que ens enfronta a nosaltres mateixos amb les nostres addiccions, vicis o també amb l’atracció que sentim cap a una altra persona o cosa, que moltes vegades ens costa controlar".  

11. "Aquí me tens"
"Un tema fresc ple ritme, potència i caràcter que parla de l'atracció cap al perill, el pecat, un amor tòxic, i totes aquelles coses que sabem que no ens convenen. Però a pesar de tot, no ens hi podem resistir, el nostre destí està definit, i ens hi llancem de cap". 


12. "C’est la vie"
"Cançó d'estil rock clàssic, però sempre amb un toc fresc i modern. La seva temàtica parla d'una ruptura des d'un enfocament diferent: més alegre, optimista i positiu. Ens descriu una situació en què una parella decideix finalitzar la seva relació de mutu acord, tot essent conscients que és el millor pels dos". 


13. "Què cony!"
"La vam escriure l'any 2009, i ara l'hem gravada, produïda i mesclada de nou. Aquesta cançó ens convida a oblidar-nos dels problemes i a gaudir de les coses bones de la vida". 


14. "Ses estes"
"També és una reedició d'un tema del primer disc, que es torna a publicar amb una qualitat de so i de producció més alineada amb les actuals. Aquest tema ens parla dels sentiments que ens desperten les festes majors en general, i més en concret les festes patronals de Menorca."

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, pop-rock, edrbalears, cançó per cançó, Pèl de Gall

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.