entrevistes

Tacho: «El disc i el directe plantegen una història de ​transformació i d'alliberament»

Parlem amb el valencià Tacho sobre el nou àlbum, 'Sepia', que avui presenta a Barcelona

| 17/05/2023 a les 13:30h

Tacho
Tacho | Siempre de Luto
Després de la publicació del primer disc Movimiento (Ventilador Music, 2021), l'artista valencià Tacho aquest any ha tret el segon àlbum, Sepia (Ventilador Music, 2023), que presentarà avui a la sala La Nau de Barcelona, a les 21:00 h, i el dia 25 de maig a la sala La Bohemia, de Castelló de la Plana. En aquest nou àlbum, el cantant fusiona diversos estils i mostra totes aquelles facetes d'ell mateix, en una metamorfosi, personal i musical. 



El títol de l'àlbum, 'Sepia', suggereix una transformació i metamorfosi. Quin és el significat que hi ha darrere d'aquest concepte i com es reflecteix en el disc?
La transformació és el concepte en si. Una transformació va molt lligada a un procés de curiositat, d'atreviment, d'escolta, de reflexió, de qüestionar-se coses i idees. Una cosa immòbil no es pot transformar. Musicalment, hem intentat que sigui un disc eclèctic, ple de girs inesperats, formes de cantar i expressar els diferents 'Tachos', que van apareixent al llarg de la història. Hem provat diversos estils, instruments, tempos i formes de tractar la veu; aquest ha sigut el procés de transformació. Aquesta exageració dels diferents elements crec que està implícita en totes les parts del disc: la música, la lletra, els visuals, els looks que porto en directe i en les fotografies.
 
Com dius, en aquest projecte fusiones diversos gèneres musicals. 
Sí, fusiono tots els estils que escolto: música llatina (timba, salsa, merengue, bolero, bachata, cúmbia), funk, r&b, disco, pop, jazz, música clàssica, afro beat... tot el que em doni curiositat [RIU]. En escoltar tants gèneres diferents, m'és molt fàcil passar d'un a l'altre o fusionar-los perquè els tinc molt integrats. El que em porta a la fusió és el mateix que em porta fer música: la passió i l'amor a la música.


Al disc hi col·laboren artistes com Rita Payés, Las Migas i Juan Pablo Vega. Què aporten a l'àlbum?
Una de les coses que més m'agrada és ajuntar-me amb artistes i escoltar com interpreten i com li donen la volta a coses que jo he compost. És molt interessant perquè aporten un altre punt de vista que no veig jo sol. Aquestes tres col·laboracions fan exactament això al disc, aporten una altra perspectiva pel que fa a l'àmbit vocal del disc. També donen més informació sobre aquests diferents rols del Tacho que hi van apareixent.

Descrius el teu directe com surrealista i delirant. Què podem esperar de la nova presentació en viu, i com aconsegueixes transmetre aquesta atmosfera al públic?
El directe està plantejat com el disc: una història de transformació i d'alliberament. Experimento aquesta metamorfosi a través de la meva interpretació i la dels músics, el vestuari i l'actitud. Tot té un punt molt surrealista, ja que en Tacho es transforma d'un humà a una sèpia seductora, feliç i contenta. Intento interactuar molt amb el públic, perquè també experimenti aquesta metamorfosi. La culminació del directe és la transformació del públic en sèpia.

Què ens pots avançar del concert d'avui a la sala La Nau de Barcelona? Com et sents i quines expectatives tens?
Serà un show especial, perquè l'hem plantejat com si fos un esdeveniment. Obrirà la nit el grup uruguaià Niña Lobo, i després del meu concert actuarà un duo de DJ's que es diuen Fontana, amb qui he tret un remix de la cançó "Contento", que estrenarem oficialment en directe. Hi haurà molts amics i coneguts al públic, a més, considero Barcelona una de les meves ciutats, ja que fa vint-i-cinc anys que visc aquí, i això ho fa més especial. A part, també hi serà Vic Mirallas, un amic i artista que admiro molt. Les expectatives són les mateixes que he tingut en tota la gira, donar el màxim de mi, independentment del públic, i la intenció és comunicar aquesta transformació i alliberament.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, LP, Tacho, Estrenes, Entrevistes, disc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.