Obituari

Ha mort Tina Turner

La cantant estatunidenca ha traspassat avui als 83 anys

| 24/05/2023 a les 21:30h

Tina Turner l'any 2004
Tina Turner l'any 2004 | Xavier Mercadé
Tina Turner ha mort avui als 83 anys al seu domicili a Suïssa. La cantant estatunidenca va interpretar grans cançons de la història del rock i el soul com "Proud Mary" (original de Creedence Clear Water Revival), "River Deep, Mountain High", "What's Love Got To Do with It" o la cèlebre "The Best".

Tina Turner va començar la seva carrera musical amb el seu primer marit Ike Turner, amb qui van formar duet fins al 1978, quan la parella es va divorciar. Aquell mateix any, la cantant va començar la seva carrera en solitari i es va estar en actiu fins a l'any 2009, quan la vocalista va decidir retirar-se definitivament del món de la música.

La primera visita de Tina Turner a Catalunya va ser el 24 de maig de 1979 al Palau d'Esports de Barcelona; i després, el 16 de maig de 1981, va actuar a la 'Festa de la Rosa', a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona, juntament amb Teresa Rebull i Pi de la Serra. Posteriorment, el 20 de maig del 1987, la gira de presentació de Break Every Rule va passar per la Plaça de Toros Monumental de Barcelona. Tot i això, el seu concert més exitós va ser a l'Estadi Olímpic Lluís Companys el 6 d'octubre de 1990 amb dos grups catalans: El Último de la Fila i Sopa de Cabra per al multiconcert Defensa la natura que va aplegar més de 50.000 espectadors.
 

Tina Turner el 1990 a l'Estadi Olímpic Foto: Xavier Mercadé

Contingut relacionat

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Tina Turner, obituaris

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.