Festivals

Notes al Parc dissemina la música per arreu de Girona

La 7a edició del cicle arriba del 8 de juliol al 23 d'agost amb noms com Manel Fortià Trio, Sara Terraza i el poema 'Mar de sang', entre altres

| 07/06/2023 a les 10:15h

La Girona Jazz Project Big Band actuant en la passada edició del Notes al Parc
La Girona Jazz Project Big Band actuant en la passada edició del Notes al Parc | Arxiu
La setena edició del cicle de concerts Notes al Parc tindrà lloc del 8 de juliol al 23 d’agost i tornarà a omplir un any més les places i parcs de Girona de diferents propostes de música clàssica, jazz i músiques modernes. Amb una dotzena de propostes programades per l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical, i l’Auditori de Girona, el cicle vol fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música.

Entre les propostes de jazz i músiques modernes, al juliol hi haurà noms com Manel Fortià Trio (12 de juliol, Centre Cívic Onyar), guanyador del Premi Enderrock 2023 a millor disc de jazz segons la crítica, i que presentarà el seu projecte Libérica; l'espectacle de teatre musical ESTOP, del Cor del Teatre (19 de juliol, plaça d’Isabel Vilà i Pujol); la cantautora Carola Ortiz, que recuperarà cançons i romanços dels Països Catalans i la península Ibèrica a l'espectacle Cantareras (26 de juliol, jardins de les Pedreres), i el duet Arar (divendres 28 de juliol, terrassa exterior de l’Auditori de Girona), que tocarà el seu disc debut homònim (Segell Microscopi, 2023).

A l'agost, també hi haurà la Girona Jazz Project Big Band (2 d’agost, plaça de les Botxes) i la cantautora Sara Terraza (9 d’agost, plaça de les Botxes), que portarà a Girona el seu primer disc en solitari Ja ploraré després (Satélite K, 2023), produït per Dani López. La gran majoria d’artistes de jazz i músiques modernes que participen en aquesta edició de Notes al Parc formen part de projectes vinculats als diferents programes de suport de La Marfà – Centre de Creació Musical, ja sigui mitjançant les coproduccions participades, les residències internacionals de creació o l’orquestra resident.

La programació de música clàssica arrencarà amb el concert inaugural del cicle a càrrec de Duo Enxebre (8 de juliol, ermita del Calvari), un duet format per Maria Cuatrecasas i Ignasi Piera. A mitjans de mes, també s'hi sentirà el poema simfònic interdisciplinari Mar de Sang, escrit pel jove compositor Cesc Corominas (15 de juliol, plaça de les Botxes) i La Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que oferirà un assaig obert de la Simfonia alpina de Richard Strauss (21 de juliol, Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona).

En el tram final del cicle, el festival tornarà a incloure al seu programa un dels artistes guardonats del Concurs Maria Canals de Piano. Enguany, l'escollit és el pianista ucraïnès Roman Lopatynskyi (16 d’agost, plaça de les Botxes). A més, també actuaran dos duets: el que formen la soprano Tina Gorina i el pianista Stanislav Angelov (19 d’agost, plaça de les Botxes), i el que integren la jove violoncel·lista Mar Gimferré i el pianista Marc Piqué (23 d’agost, plaça de les Botxes).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Notes al Parc, festivals, girona, 440Clàssica&Jazz, clàssica, jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.