Sona9

Compte és el quart finalista del Premi Verkami per votació popular del Sona9 2023

El driller de Torrelavit ha estat el més votat pel públic

En segon lloc, ha quedat Sosun.Dance, i en tercer, ill

Així s'ha decidit avui, en la segona preliminar de les tres que se celebraran a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm

| 13/06/2023 a les 20:55h

Compte guanya el vot popular al concert preliminar del Sona9 a Barcelona
Compte guanya el vot popular al concert preliminar del Sona9 a Barcelona | Carles Rodríguez
Avui s'ha celebrat el quart concert preliminar del Sona9 2023. El segon dels tres concerts que se celebren a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona ha comptat amb Compte, SOSUN.dance i ill, que han quedat en primer (amb el 44% dels 566 vots del públic), segon (amb 30%) i tercer lloc (amb 26%), respectivament.

La primera actuació de la tarda ha estat la d'Ill. El barceloní Guillem Tió ha defensat el seu projecte de música urbana amb cançons com el seu darrer senzill "Despert tota la nit" i "Diferent", que ha empalmat en directe, la més intimista "Cor atravessat" o la seva celebrada "Última parada", que han corejat les primeres files del públic. També ha descobert la cançó inèdita "Punyetera" -amb referències al "Valentina" de 31FAM i a Lildami-, i "Truca'm un altre cop" i "Sempre hi seré" que han posat punt final a la seva festa, entre aplaudiments i crits dels seus seguidors presents a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm.

 

Ill al concert preliminar del Sona9 2023 a Barcelona Foto: Carles Rodríguez


Ha estat aleshores el torn de l'artista de Torrelavit Pep Compte. La seva actuació l'ha engegat amb "Bombay", demostrant com sona el drill en català, un terreny en què sens dubte és pioner. Ha encès l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm amb la duresa dels beats i l'agressivitat de les bases, la gravetat de la seva veu i la seva rapidesa per llançar barres amb temes com "Mires i calles", la darrera "Fota-li", "Las Vegas", "MVP" o "4 dies". L'han acompanyat en el seu directe, un company fent-li cors i el seu DJ de confiança.

 

Compte al concert preliminar del Sona9 2023 a Barcelona Foto: Carles Rodríguez


 

 

SOSUN.dance al concert preliminar del Sona9 2023 a Barcelona Foto: Carles Rodríguez


Finalment, la nit l'has clos el projecte interdisciplinar d'electropop i hi-energy barceloní SOSUN.dance, arrencant amb una captatio benevolentiae d'allò més performativa parlant de com n'està de maleïda aquesta preliminar, que coincideix amb dimarts 13. Així han assentat les bases d'un directe no menys performatiu, que s'apropa amb ironia a l'EDM amb unes coreografies d'aeròbic a "Croissant", i que esdevé teatre musical en la història de bandits "Iván Swift". L'humor, la seva herència de l'anime en català i els seus referents, que van de Josmar a Hidrogenesse, van quedar plasmats també en temes com "Postres d'amor" o "Lluna creixent".

 

Finalment, el públic ha decidit que sigui Compte qui passa a la final del vot popular, on ja els esperen les tres altres bandes classificades en els concerts preliminars anteriors: Neptú (Lleida), Montflorit (Barcelona) i Ánimos Pàrrec (Sant Joan, Mallorca). Dijous, seguiran els concerts preliminars a València i dissabte a Manresa. Consulta aquí totes les dates.
 
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, actualitat, 23Sona9, Sona9, cròniques, Compte, Ill

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.