Sona9

Foss és el sisè finalista al Premi Verkami per votació popular del Sona9 2023

Foss ha estat la proposta més votada pel públic

En segon lloc, ha quedat Sabana, i en tercer, Roserona

Així s'ha decidit avui, en el concert preliminar que s'ha celebrat a la sala Stroika de Manresa

| 17/06/2023 a les 20:50h

Foss guanya el vot popular a la preliminar celebrada a Manresa del Sona9 2023
Foss guanya el vot popular a la preliminar celebrada a Manresa del Sona9 2023 | Carles Rodríguez
Avui s'ha celebrat el sisè concert preliminar del concurs de bandes emergents Sona9 2023, a la sala Stroika de Manresa, que per primer cop ha acollit un concert preliminar del concurs. Hi han actuat Foss, Sabana i Roserona, que han quedat en primer lloc (amb el 39% dels vots del públic), segon (amb 37%) i tercer (amb 24%), respectivament.

La tarda ha arrencat amb el pop intimista de Foss. El duet ha construït un viatge d'indie-folk amb matisos electrònics que ha començat amb "Apaga el llum". A través dels teclats i el violí elèctric d'Irene Jódar, la guitarra de Roger Cantí i múltiples loops, el grup ha anat oferint un recorregut amb múltiples capes sonores. Cançons com "Planetes boreals" o "Més enllà dels núvols" han estat un bon exemple de la inspiració en la natura que té la música de Foss, que significa cascada en islandès.

Fuss al concert preliminar de Manresa del Sona 2023 Foto: Carles Rodríguez


La següent banda a pujar a l'escenari de la Stroika ha estat la cardedeuenca Roserona, acompanyada de la seva banda. Tot i que les seves primeres cançons publicades s'emmarcaven en un estil d'indie pop, la cantant ha confeccionat un directe que té tints de jazz força remarcables. Des de l'inicial "Matí de febrer" fins a la final "Sorrasoliaigua", els acords de sèptimes o les típiques escombretes de jazz s'han ajuntat amb les melodies senzilles de la veu de la cardedeuenca i de la teclista Tània Renau.

Roserona a la preliminar de Manresa del 23Sona9 Foto: Carles Rodríguez


Ha tancat aquest sisè concert preliminar la banda granollerina Sabana. El pop de la formació encapçalada pel cantant i guitarrista Toni Miralles ha anat lliscant al llarg dels vint minuts d'actuació amb un so empastat. Amb cançons com "Precipici" -que ha comptat amb el saxofon de Roger Garcia-, "La traça" o "La porta del demà" -ambdues amb uns prominents puntejos de guitarra", el grup ha facturat la proposta de pop-rock de banda més clàssica de la nit.

Sabana a la preliminar de Manresa del 23Sona9 Foto: Carles Rodríguez

 
Finalment, el públic ha decidit que sigui Foss qui passa a la final del vot popular, on ja els esperen les altres bandes classificades en els concerts preliminars anteriors: Neptú (Lleida), Montflorit (Barcelona), Ánimos Pàrrec (Sant Joan), Compte (Torrelavit) i Sa Pena (Pedreguer-Gandia). Aquells grups que no s'hagin classificat pel vot popular, poden passar de fase igualment per decisió del jurat. La setmana vinent, a Barcelona, Ordino (Andorra) i Tarragona. Consulta aquí totes les dates.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, cròniques, 23Sona9, Foss, roserona, Sabana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.