Sona9

Sa Pena és el finalista valencià al Premi Verkami per votació popular del Sona9 2023

Les cosines Sa Pena han estat les més votades pel públic

En segon lloc, ha quedat Seserino, i en tercer, Sa Pena

Així s'ha decidit avui, en el concert preliminar que s'ha celebrat a València, a la sala 16 Toneladas

| 15/06/2023 a les 23:00h

Sa Pena guanya el vot popular a la preliminar valenciana del Sona9 2023
Sa Pena guanya el vot popular a la preliminar valenciana del Sona9 2023 | Julio Cebolla
Avui s'ha celebrat el cinquè concert preliminar del concurs de bandes emergents Sona9 2023, a la sala 16 Toneladas de València. Hi han actuat Sa PenaSeserino Oceäns, que han quedat en primer lloc (amb el 63% dels 380 vots del públic), segon (amb 22%) i tercer (amb 15%), respectivament.

La nit ha començat amb el pop intimista de Seserino. La cantautora d'Alcoi ha començat el seu directe presentant-hi les primeres cançons que ha publicat, "No soc ningú" i "Metamorfosi", nuant els seus sentiments, entremesclats entre inspiracions literàries. Fent gala de la seva calidesa i destresa vocal, però també de la seva força, al costat de Carlos Part -productor del projecte- al sintetitzador, Paula Seserino ha interpretat també temes inèdits com "Tragicomèdia", "En escarlata" o "No t'acabes mai", que completen el seu imminent EP de debut.

Seserino a la preliminar valenciana del Sona9 2023 Foto: Julio Cebolla



La segona banda a pujar a l'escenari de la sala 16 Toneladas ha estat Sa Pena que, vingudes des de Pedreguer i Gandia, han presentat el seu projecte de música urbana. Les cosines Sa Pena han demostrat en directe la seva festivitat però també els seus ideals, que precisament transmeten al treball debut Principis (autoeditat, 2023), amb temes com "Herois", "Hui sí" o "Consciència d'herència". També s'han llençat a estrenar nous temes d'un pròxim curta durada, com "Revolució" i "Foc i flama". El seu directe ha acabat recordant el seu vincle de sang i la família que comparteixen amb "Nosa".

Sa Pena a la preliminar valenciana del Sona9 2023 Foto: Julio Cebola



Ha tancat la nit la proposta urbana de Xeraco d'Oceäns. El duet, que ja va quedar classificat en la darrera edició del concurs ha demostrat com ha pujat el nivell en la presentació del nou disc Una nit d'estiu (Atomic Records, 2023), amb temes com "Ale" i "Somiava". Des de l'inici han portat la seva festa a la sala 16 Toneladas, també amb el senzill "I si s'acà", el reggaeton d'"Amb tu" o el reggae de "Riki raka". Han acabat la festa ben amunt amb "Fqvlp" i "Qüestió d'actitud".

Oceäns a la preliminar valenciana del Sona9 2023 Foto: Julio Cebolla

 
Finalment, el públic ha decidit que sigui Sa Pena qui passa a la final del vot popular, on ja els esperen les altres bandes classificades en els concerts preliminars anteriors: Neptú (Lleida), Montflorit (Barcelona), Ánimos Pàrrec (Sant Joan, Mallorca) Compte (Torrelavit). Aquells grups que no s'hagin classificat pel vot popular, poden passar de fase igualment per decisió del jurat. Dissabte seguiran els concerts preliminars a Manresa, i la setmana vinent, a Barcelona, Ordino (Andorra) i Tarragona. Consulta aquí totes les dates.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, cròniques, Oceäns, Seserino, Sa Pena, 23Sona9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.