cançó per cançó

'Renéixer' de Lasta Sanco, cançó per cançó

Repassem amb la banda cerverina Lasta Sanco tots els temes del seu segon llarga durada, 'Renéixer'

El camí del temps de Lasta Sanco a 'Univers Enderrock'

| 16/06/2023 a les 11:00h

Lasta Sanco
Lasta Sanco | Juan Miguel Morales
La banda cerverina Lasta Sanco acaba de publicar el segon llarga durada, Renéixer (Kasba Music), que arriba amb força després d'un moment de crisi del grup per reivindicar, més que mai, el seu projecte, la seva terra ponentina, el seu ús del lingala i l'esperanto en cançons en català, la seva reivindicació, i també la seva festa mestissa. En parlem amb la banda perquè ens n'expliquin els temes, un per un.

 
1. "L'orient de ponent
"Cançó sense lletra que busca transmetre aquesta sensació de pau que ens porta la nostra terra. L'orient de ponent que referencia el títol és on se situa casa nostra. La vam fer sense lletra perquè crèiem que potenciava l'atmosfera de la cançó."


 
2. "Sikarra"
"És un cant i una carta d'amor a les festes populars de la nostra zona, la Segarra, antigament anomenada Sikarra. Amb una base electrònica, barrejat amb un ritme tipus reggaeton."


 
3. "Bana ya monde" 
"És un record -des de la visió d'una persona adulta- de la innocència i la naturalitat que tenim en la infantesa. La cançó té una sonoritat molt afro-caribenya, per portar una sensació fresca que et trasllada directament als estius de la teva infància."


 
4. "La poma"
"Una crítica, amb un toc d'humor, a una situació viscuda any rere any a les terres de Ponent com és la recollida de la fruita... Musicalment, té una base molt repetitiva, i una part cantada en lingala per donar-li un toc melancòlic a la crítica."


 
5. "Tu i jo" 
"Parla de la relació d'un mateix amb el seu territori o el lloc on viu, casa seva. El que busquem amb la cançó és donar-li un toc més afro-trap i rapejat, combinat amb uns ponts melòdics."


 
6. "Dime"
"Parla dels moments en què no sabem com superar una situació i ens recreem en el passat. La sonoritat de la cançó i l'estil porten a un viatge intern i introspectiu."


 
7. "La ciutat buida"
"És una cançó que parla de la sensació que tenim quan anem a una ciutat i veiem totes aquelles persones que semblen estar abduïdes per la rutina. Musicalment, hem buscat representar aquesta contundència i ràbia en la veu i en la base musical.


 
8. "Sentir el miedo"
Tal com diu el títol, ens parla d'entendre les nostres pors, no apartar-les, sinó controlar-les en la mesura del possible. A nivell musical, destaca més, ja que té un estil dels anys vuitanta."

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, cançó per cançó, actualitat, Lasta Sanco

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.