Actualitat

​Mor el carismàtic pianista Lucky Guri

Va liderar Barcelona Traction i es va fer popular gràcies a la televisió

| 23/06/2023 a les 14:30h

Lucky Guri amb el seu piano
Lucky Guri amb el seu piano
El pianista de jazz Joaquim Guri, conegut artísticament com a Lucky Guri ha mort als 73 anys. Nascut a Calella el 1950, va estudiar Dret abans de dedicar-se per complet a la seva passió, la música. El 1971 va començar a tocar a La Cova del Drac. Introduït al món de la música, va acompanyar cantants de la Nova Cançó -entre elles, Guillermina Motta, Maria del Mar Bonet i Núria Feliu-, i també figures del jazz americà que visitaven Barcelona.

Va formar part de diversos grups, el més important dels quals va ser Barcelona Traction, amb qui va enregistrar dos LP i va participar al Canet Rock del 1975. Un dels LP, el que portava el nom de la banda, va ser produït per Joan Manuel Serrat i és una gran mostra de la vitalitat de la música laietana del Zeleste.



Al costat de Peter Roar, Carles Benavent, Max Sunyer i Salvador Font ‘Mantequilla’ va participar en l’enregistrament d’un disc mític, We are digging the Beatles (Diabolo, 1972), un treball que el 2010 va ser reeditat en CD per Picap.



El 1987 va fer el salt a la televisió com a pianista del programa de TV3 Tres pics i repicó, dirigit i presentat per Antoni Bassas. Interpretava el personatge d’un pianista anomenat Sam (en una clara al·lusió a la pel·lícula Casablanca) i tocava tot tipus de peces que els concursants havien d’endevinar. Aquesta aparició, i altres de posteriors en altres programes de TV3, però ja amb el seu nom, el van convertir en un personatge popular i conegut pel gran públic.

El 2004 va patir un ictus que el va obligar a tornar a aprendre a tocar el piano i el 2016, la seva vila natal, Calella, li va retre un gran homenatge en què hi van participar, entre d’altres Monica Green, Emili Baleriola, Max Sunyer, Horacio Fumero i Francesc Rabassa. Una malaurada coincidència ha fet que dos dels músics més talentosos del jazz a Catalunya, Emili Baleriola i Lucky Guri hagin faltat la mateixa setmana.
Especial: Obituari
Arxivat a: Enderrock, lucky guri, obituari, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.