estrenes

La P.A.W.N. Gang amb «La paka» i un 'corrido tumbado'

Estrenem el nou senzill de la banda trapera barcelonina P.A.W.N. Gang

| 13/07/2023 a les 11:30h

Portada de «La Paka», amb Good Jan, Teuma Thug i Yung Mare
Portada de «La Paka», amb Good Jan, Teuma Thug i Yung Mare
Estrenem “La paka”, un nou senzill en què la banda pionera del trap en català no fa trap. O almenys, no el trap a l’ús que acostumen a cultivar. En aquest nou tema que avui escoltem en primícia, la P.A.W.N. Gang gira la mirada cap a Mèxic i en pren el seu 'corrido tumbado'.
 

Amb "La paka", i sortint de les seves caselles, la P.A.W.N. Gang emprèn versos melòdics i ritmes tradicionals mexicans. Per fer-ho, i amb la producció de Maken Row, s’inspiren en el 'corrido tumbado', un subgènere que combina la tonada tradicional mexicana amb el rap i el trap i que amb referents com Natanael Cano i Peso Pluma, s’està fent cada vegada més popular. “És un estil de música mexicà que ja té temps: és més antic que el trap. Conceptualment, de fet, a vegades és més trap inclús que el mateix trap”, assegura Yung Mare, un dels membres de la P.A.W.N. Gang i la veu que obre “La paka”.
 
És per aquest motiu que, de fet, la P.A.W.N. Gang ha decidit fer el seu propi 'corrido tumbado'. Tot i que és sobretot Good Jan qui n'escolta, tots els membres de la banda se senten identificats amb l'estil. “Dins del corridos, n’hi ha de diferents tipus, i nosaltres hem escollit fer un narcocorrido, que és el que més ens representa. L’hem titulat com a ‘La paka’, perquè en slang significa ‘feix’”.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, pawn gang, P.A.W.N. Gang, musica urbana, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.