Actualitat

Les dues cares de les ferides d'Aiala

La cantant barcelonina presenta un doble senzill amb «Agraïda» i «Fins que deixi de fer mal»

«Agraïda» compta amb la col·laboració de Spxxn P i tots dos temes han estat produïts per Scotty DK

Aiala debuta en català amb «Fins que deixi de fer mal»

| 21/07/2023 a les 11:00h

Aiala
Aiala | Brain Thunder
L'any passat, Aiala va publicar el seu tercer disc Demons (Kasba Music, 2023) conjuntament amb el productor i beatmaker El Tornado. Després de l'experiència treballant mà a mà amb un productor, la barcelonina ha repetit l'experiència a petita escala amb Scotty DK (Flora, Pol Bordas, Mama Dousha) amb un doble senzill que inclou "Agraïda" i "Fins que deixi de fer mal". El segon tema ja el va estrenar fa un mes i, avui, ha estrenat "Agraïda", en col·laboració amb Spxxn P.


A "Agraïda", a través de diversos símils felins, Aiala s'empodera i es mostra "agraïda de viure llepant-se" les ferides i treu el seu cantó amb més mala llet deixant una clara advertència: "no em toquis els ovaris, trec les urpes i sospires". La cançó pren un aire més sensual a partir de la meitat, quan apareix la veu de Spxxn P i compara l'atracció sexual amb el consum d'"una droga nova".

Estilísticament, Aiala opta per unes línies vocals més pròximes al rap que al pop o a altres estils que ja havia tocat anteriorment. A més, la base d'Scotty DK dota a la cançó d'una aura fosca gràcies a la potent línia de baix en mode frigi. Per la seva banda, el videoclip està produït per la productora audiovisual Brain Thunder i mostra a la cantant ballant en una festa de carrer.

"Agraïda" és, segons la mateixa autora, "una cara contraposada" de "Fins que deixi de fer mal". "Vaig trobar la força a partir d'experiències que no són molt agradables. Per això, canto amb tanta mala llet en aquest tema", diu mentre explica que "Fins que deixi de fer mal" mostra de forma molt més vulnerable les seves ferides. A més, afegeix que va decidir publicar "Fins que deixi de fer mal" a principis d'estiu per trencar i desmitificar els ambients idíl·lics dels anuncis de cervesa. "A l'estiu també hi pot haver moments tristos", reflexiona.


Per a treballar aquestes dues cançons, la barcelonina va contactar amb Scotty DK a través de Spxxn P, a qui Aiala coneix de fa temps i amb qui ja havia col·laborat prèviament en la cançó "White Wine (Raro)", del segon disc d'Aiala 2021: An Earth Oddity (Kasba Music, 2021). "Em va passar uns quants contactes de productors. Entre ells, hi havia el de l'Scotty, ja que li havia produït els temes del seu últim disc Demà el món s'acaba (Kasba, 2022). L'Scotty és un crack i ha entès molt bé la idea que tenia en cada cançó", diu satisfeta. 

Aquestes dues cançons són les primeres que Aiala ha escrit en català. "Feia temps que intentava escriure català, però no em sortia res que valgués la pena per a convertir-se en una cançó", reconeix. Tot i això, l'artista deixa clar que no té intenció de compondre només en català a partir d'ara i que no vol tancar la porta cap llengua. De fet, també relata que encara no sap si aquestes cançons formaran part d'un nou disc ni que farà en el futur. "M'agradaria tenir una bola de la fortuna i fer-la servir per a saber-ho!", conclou en to de broma.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, aiala, actualitat, Scotty DK, Spxxn P, Aiala

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.