Videoclips

Fetus versiona «Au, jovent!» a ritme de punk-rock i folk

La banda empordanesa versiona el tema de Coses per la Diada de l'Onze de Setembre

| 01/08/2023 a les 12:00h

Fetus
Fetus
La banda empordanesa de punk-rock Fetus ha gravat una versió de la cançó "Au, jovent!", del grup Coses, encarregada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a la Diada de l'11 de Setembre. La cançó serveix com a homenatge al cantant referencial del folk català Jordi Fàbregas, autor de la peça original "Au, jovent" (també coneguda com a "Via fora!"), basada en un combatiu poema anònim del segle XIX. El tema va obrir el primer àlbum del conjunt CosesVia fora! (Movieplay, 1976).


Per fer aquesta revisió, Fetus ha comptat tingut la producció de Joan Colomo. La tornada culmina amb el crit de 'Via fora!', precisament el lema de la mobilització de l’ANC per a la Diada, un crit medieval que, acompanyat del repic de les campanes, cridava la població a sortir a defensar les seves llibertats.

Amb "Via fora!", el grup Fetus mescla el seu característic punk-rock amb la cançó de taverna i instruments d'arrel per endinsar-se de nou en el folk en una gran col·laboració amb multitud d'artistes i grups. Al trio original, format per Adrià Cortadellas (veu i guitarra), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria), se li sumen Carles Belda (acordió diatònic), Ricard Ros (sac de gemecs, xiulets), Guillem Caballero (teclats), Jordi Anticó (guitarra) i Marta Barbero (violí), a més de la col·laboració vocal de les Testarudes. La peça, a més, apareix amb un videoclip realitzat per Jep Jorba.

Aquesta no és la primera vegada que Fetus experimenta amb la fusió de punk-rock i folk. Després de dedicar un homenatge a Jaume Arnella al disc Sota, cavall i rei (Bankrobber, 2021), el trio ha seguit els camins oberts pel cantant català. Per una banda, introduint instruments d'arrel, i per l'altra, amb cançons que parteixen de l'imaginari popular com en l'àlbum La Serra dels Perduts (Bankrobber, 2022) i l'EP Històries de la carn i de la sang (Bankrobber, 2023).

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Fetus, Coses, videoclips, Diada, Jordi Fàbregas

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.