Tal dia com avui

21 de setembre: Tal dia com avui va debutar Guillermina Motta

Recordem fets destacats per a la música catalana esdevinguts el 21 de setembre

Tal dia com avui, el 21 de setembre del 1963, Guillermina Motta va fer el seu primer recital

| 21/09/2023 a les 10:00h

Guillermina Motta en directe a meitat de la dècada dels seixanta
Guillermina Motta en directe a meitat de la dècada dels seixanta | Pep Puvill / Arxiu Guillermina Motta
Tal dia com avui, el 21 de setembre del 1963, la cantant Guillermina Motta va cantar per primer cop en públic. Va ser en un recital de cançó al Casino del Figaró, al costat d'Enric BarbatPi de la Serra i Maria Cinta. Uns dies més tard, a casa de Delfí Abella va ‘passar l’examen’ per esdevenir ‘jutgessa’ de ple dret.


 

ALTRES EFEMÈRIDES DEL 21 DE SETEMBRE


21 de setembre del 1919
Neix a Sabadell Teresa Soler, coneguda artísticament com a Teresa Rebull. Se la va considerar ‘l’àvia de la cançó’. Després de la Guerra del 36 es va exiliar a París i finalment es va establir a Banyuls de la Marenda, al Rosselló. Va morir el 2015, als 95 anys.



21 de setembre del 1941
Neix al barri de Sants de Barcelona, la cantactriu Núria Feliu. La seva va ser una carrera molt versàtil que tant la va dur a cantar cançons tradicionals catalanes com estàndards de jazz americà, sense oblidar clàssics del cinema, cuplets, boleros, cançons patriòtiques, country i poemes musicats. Va morir a Barcelona el 2022 als 80 anys.



21 de setembre del 1962
Neix a Barcelona el cantant i actor Carles Sabater, conegut al món de la música per ser la veu de Sau. Al costat de Pep Sala va enregistrar una desena de discos, amb algunes cançons que han esdevingut clàssiques, especialment “Boig per tu”. Va morir el 1999, després d’un concert a Vilafranca del Penedès.


21 de setembre de 1994
Neix la cantant valenciana Neus Ferri. Avui fa 29 anys.

Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, tal dia com avui, efemèrides, Guillermina Motta, Teresa Rebull, Carles Sabater, Núria Feliu, Neus Ferri

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.