Sona9

Eloi Duran és el guanyador del 23è Sona9

Eloi Duran es converteix en el guanyador del concurs després d'imposar-se a la gran final celebrada a la sala Luz de Gas

Núria Duran ha guanyat el Premi Joventut i el grup SOSUN.dance s'ha fet amb el Premi Èxit

| 15/11/2023 a les 23:00h

Eloi Duran guanyador del Sona9 2023
Eloi Duran guanyador del Sona9 2023 | Carles Rodriguez
El cantautor tarragoní Eloi Duran s'ha proclamat guanyador de la 23a edició del Sona9 en la final celebrada a la sala Luz de Gas de Barcelona, conduïda per la cantant i periodista del programa Tot es mou de TV3, Georgina Arnau. Núria Duran, per la seva banda, ha quedat en segon lloc, i s'ha endut el Premi Joventut, i el grup SOSUN.dance ha guanyat el Premi Èxit. El duet barceloní Iglú ha aconseguit el Premi Cases de la Música, mentre que el grup Oxigen ha rebut el Premi per Votació Popular Verkami.
 

Els cinc guanyadors del Sona9 2023 Foto: Carles Rodriguez


Eloi Duran s’ha proclamat guanyador de la 23a edició del Sona9 oferint una actuació íntima de la mà de Pau Vinyals als sintetitzadors. El cantant ha combinat la cançó d’autor i l’indie pop electrònic, que com ell mateix diu, cura el cor. Des d’un principi, ha destacat amb “Anhel del cercle”, poema musicat de Maria Josep Escrivà que van interpretar com a prova de la semifinal del concurs. L’ha seguit la potent “Pluja”, un dels temes del seu darrer treball El que veig quan miro (autoeditat, 2023). El tarragoní ha mostrat més repertori nostàlgic i esperançador amb un dels seus primers temes “Res a fer”, que ha fet cantar a tot el públic, i ha tancat l'actuació amb “Autoestima” i “Llum”, una dedicatòria personal a aquella persona a qui trucaries si el món s’hagués d’acabar per la col·lisió d’un meteorit.

El tarragoní ha rebut el Premi Sona9 en mans de la banda guanyadora de l'edició de l'any passat, Figa Flawas. Aquest guardó li permetrà enregistrar un EP de quatre cançons i la gravació d'un videoclip amb Televisió de Catalunya, un contracte discogràfic, campanyes de publicitat, una gira de concerts per festivals com l'Acústica, el MMVV, la FIM de Vila-seca o La Mercè, accés a la radiofórmula d'iCat i la portada d'Enderrock del mes d'agost de 2024.
 

Eloi Duran a la final del Sona9 Foto: Carles Rodriguez


Rut Ribas, directora general de Joventut, ha lliurat el premi Joventut, que ha obtingut la segona classificada, Núria Duran. Amb una guitarra i una veu potent, la barcelonina ha mostrat la seva fusió indie-pop amb temes com “Llagrimals” i “Als records sempre fa sol”, que ha gaudit a ritme dels aplaudiments del públic. Tot seguit, Duran ha interpretat les dues proves del Sona9, la traducció al català de “Per a repartir” -original de C. Tangana- i el seu particular “Anhel del cercle”. La cantant ha acabat l’actuació amb “Res de tu” i “Estimar-te”. El guardó rebut per Núria Duran consisteix en l'enregistrament i edició d'un doble senzill, la gravació d'un clip amb Televisió de Catalunya i una campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.
 

Núria Duran a la final del Sona9 Foto: Carles Rodriguez


La 23a edició del Sona9 ha recuperat el Premi Èxit, que enguany ha sigut per SOSUN.dance, els tercers classificats del concurs. Amb una actuació divertida i dinàmica, el grup ha ofert un espectacle sobre l’escenari de la sala Luz de Gas inspirat en el 3XL, l'històric canal juvenil de TV3. Amb referents de l'anime i la cultura contemporània japonesa, han fet ballar de valent a tot el públic. El premi l'ha entregat el cantant de música urbana Subliminal, guanyador del premi Votació Popular Verkami en la 22a edició del Sona9, i inclou 1.500 € en material musical i una campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9. 
 

SOSUN.dance a la final del Sona9 Foto: Carles Rodriguez


El premi Cases de la Música, que enguany ha passat a ser un premi independent, l'ha donat Isaac Díaz, el coordinador de la Casa de la Música de l'Hospitalet, al duet barceloní Iglú. Aquest premi s'atorga al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups semifinalistes del Sona9. El duo ha guanyat l’accés directe al programa Incubadora de Cases de la Música amb una sèrie d’ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació, i una campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.
 

Iglú, guanyadors del premi Cases de la Música al Sona9 2023 Foto: Carles Rodriguez


El cofundador de la plataforma Verkami, Adrià Sala, ha lliurat el premi per Votació Popular Verkami, que ha rebut el grup amb més vots del públic durant la fase preliminar del Sona9: Oxigen. En aquest cas el premi consisteix en 1.000 € en material musical i la gratuïtat dels serveis de Verkami.  
 

Oxigen, guanyadors del premi Verkami al Sona9 2023 Foto: Carles Rodriguez


La nit, a més, ha estat amenitzada per l'actuació del grup guanyador del Premi Sona9 en l'anterior edició del concurs: Figa Flawas. El duet de Valls ha ofert un nou directe en format DJ Set on han punxat temes ben diversos, des de “Cari” de Julieta, passant per “Bailando por ahí” de Juan Magán, o “Coti x coti” de The Tyets. El públic ho ha donat tot a ritmes “Bona vida” de Flashy Ice Cream, 31 Fam i Mushkaa i “Tobogan” una de les cançons més conegudes de Zoo. No han pogut baixar de l’escenari sense punxar els seus èxits “Mussegu” o “Xuculatina”, que han deixat a tothom amb ganes de més.
 

Figa Flawas DJ Set a la final del Sona9 Foto: Carles Rodriguez


D'aquesta manera, Eloi Duran se suma a la llarga llista de guanyadors del Sona9, que en els darrers anys ha premiat grups i artistes com Figa Flawas (2022), Dan Peralbo (2021), Reïna (2020), Maria Jaume (2019), Sandra Bautista (2018), Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010). 

El Sona9 és organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3, 3Cat, els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Català d'Empreses Culturals amb la col·laboració de les Cases de la Música i el patrocini d'Estrella Damm. A més, rep el suport de la Fundació SGAE, el govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Palma, la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Cultura i el Govern d'Andorra.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, Sona9 2023, Núria Duran, Eloi Duran, Oxigen, Iglú, Sosun.Dance, luz de gas

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.