actualitat

​Les noves aventures de Guillem Gisbert sense Manel veuen la llum

El barceloní Guillem Gisbert s'estrena en solitari amb «Les dues torres» i «Waltzing Matilda»

Guillem Gisbert actuarà en solitari a l'Apolo

| 23/11/2023 a les 00:02h

Guillem Gisbert
Guillem Gisbert | Berta Vicente
El barceloní Guillem Gisbert confirma el seu nou camí en solitari. Després de mesos de rumors sobre la separació de Manel i d'especulacions sobre un projecte en solitari, Guillem Gisbert va anunciar el passat mes de setembre un seguit de concerts sense la banda i, avui, s'estrena tot sol amb dues noves cançons: “Les dues torres” i “Waltzing Matilda”, que avancen un primer àlbum previst per al març de 2024. Es tracta de dues cançons llargues -que se surten de la norma actual, tot i que encara es veuen superades per d'altres de Manel-, on es reconeix la tendència estilística de Gisbert com a autor, però que alhora s'obren a noves possibilitats.


Hi ha segones parts que sí que han estat bones. Ho pot ser aquesta nova aventura de Gisbert, o la primera cançó que ens en descobreix, que duu el mateix nom que la segona entrega d'El senyor dels anells. El tema, amb la música del bracet, traça un viatge que arrenca en veu d'un narrador omniscient i que acaba en un monòleg, cada vegada més honest i emocional, de la Torre Mapfre mentre conversa amb el veí Hotel Arts. Junts, esguarden el cel i la ciutat, i li confessa que vol ser “algú millor”, i “vull mullar-me, vincular-me i ser lleial als altres!”. La cançó, que comença com una balada a piano per sorprendre, mutar i avançar a mesura que ho fa la lletra, ha estat produïda per Jordi Casadesús (La iaia), i esdevé tot un exercici d'estil -lletrístic i musical-.

Per la seva banda, “Waltzing Matilda” -amb un nom que recorda tant a l'homònima cançó de folklore australià o al “Tom Traubert's Blues” de Tom Waits- ens proposa un passeig al costat de Matilda. I mentre es descobreix el paisatge, es descobreix el recorregut emocional de la relació de l'artista amb Matilda: algú amb qui s'han estimat molt, i amb qui ara… s'estimen diferent. Per a la producció d'aquest segon tema, que segur que convencerà als fidels adeptes de ManelGisbert ha comptat amb el gallec Anxo Ferreira (Novedades Carminha).


Totes dues cançons formaran part del primer disc de Guillem Gisbert en solitari, que publicarà el març de 2024, i que durà al directe en una gira de la qual ja s'han descobert mitja dotzena de dates. La presentació es farà el 3 de maig a la sala Apolo de Barcelona i el 4 de maig al festival Strenes de Girona -tots dos concerts tenen les entrades ja exhaurides-, i seguirà al festival Embassa't de Sabadell, al Primavera Sound, al festival Vida de Vilanova i la Geltrú i al Talarn Music Experience. En una entrevista amb RAC1, Gisbert va confirmar que aquesta nova aventura no suposa un punt final a la trajectòria de Manel: "És una pausa, però farem més discos".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Guillem Gisbert, Manel, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.