Cròniques

Ven'nus, Ayryn, Cloe, Flashy Ice Cream i un concurs musical protagonitzen la Festa Premis Enderrock

Avui hem celebrat per la primera Festa Premis Enderrock a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm

La festa ha comptat amb les actuacions de Ven'nus, Ayryn, Cloe i Flashy Ice Cream

En l'acte s'hi han proclamat els finalistes dels Premis Enderrock 2024, on destaquen The Tyets i Mushka com als més nominats

Com a sorpresa, s'hi ha celebrat també un concurs musical amb el públic

The Tyets i Mushka són els artistes més nominats com a finalistes dels Premis Enderrock 2024 per votació popular

| 14/02/2024 a les 21:30h

Flashy Ice Cream a la Festa Premis Enderrock
Flashy Ice Cream a la Festa Premis Enderrock | Marina Tomàs
Aquest vespre s’ha celebrat la primera Festa Premis Enderrock. L’Antiga Fàbrica Estrella Damm ha acollit aquest acte inèdit i festiu amb què s’ha donat el tret de sortida oficial als Premis Enderrock 2024. Des de les 19h, s’han anat proclamant els artistes finalistes als guardons del vot popular d’enguany, on destaquen The Tyets (amb 5 nominacions) i Mushka (amb 4 nominacions) i Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz i Stay Homas (amb 2 nominacions). A més, també s’ha gaudit de les actuacions musicals de Flashy Ice Cream, Ven’nus, Cloe i Ayryn.

 

Marc Bala i Georgina Arnau a la Festa Premis Enderrock Foto: Marina Tomàs


A les 19h, els presentadors d’aquesta primera Festa Premis Enderrock, els periodistes i músics Marc Bala i Georgina Arnau ‘Genna’, han donat la benvinguda a l’acte i han anunciat la primera de les actuacions, la de la sabadellenca Ven’nus. La jove cantant hi ha estrenat el seu nou EP, que just acaba de treure del forn avui mateix, Post-mullet (Halley Records, 2024). Cantant-nos d'amors i desamors, l'artista ha interpretat al costat de Jolly Damper temes com "T'hi quedes", l'honesta "I Jazz Want My G Back" -amb sàmpler del "Krispy" de Loyle Carnes-, "Cap trosset de mi", on ha desfermat tota la intensitat emocional, i "Si m'has seguit".
 

Ven'nus a la Festa Premis Enderrock Foto: Marina Tomàs



Els primers finalistes del vot popular dels Premis Enderrock 2024 en descobrir-se han estat: Ambauka, Els Atrapasomnis i L’Eriçó Punxegut, nominats al Premi Xesco Boix al millor disc per a públic familiar; Alba Pujals, Apel·les Carod i Joan Mar Sauqué al millor artista revelació de jazz; Alba Careta Group, Èlia Lucas Quartet i Elisenda Julià & Rai Paz al millor disc de jazz; Àngel Villagrasa, Mireia Tarragó, i Roger Morelló al millor artista revelació de clàssica; i Albert Guinovart, Arianna Savall amb Petter Udlan Johansen i La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya al millor disc de clàssica.

Tot seguit, ha estat el torn de descobrir la proposta d’Ayryn, l’alter ego de la cantant de Santa Coloma de Gramanet Irene González. Havent nascut en les batalles de freestyle, la jove artista ha portat en directe el seu primer EP Tremolar (Music Bus), amb tots els seus elements: terra, aigua, aire i foc. Al costat de dues ballarines i el productor Deps Music, ha presentat "Per trobar-me", la cançó que dona nom al disc "Tremolar", "Mai tornarà", nascuda d'un cor trencat, i el senzill de debut de l'artista, "Ja no soc així", que han fet sonar amb les veus d'Adala pregravades. 
 

Ayryn Festa Premis Enderrock Foto: Marina Tomàs



S’han desvelat aleshores els següents classificats a guanyar un Premi Enderrock per votació popular. En la categoria de millor directe, han quedat finalistes Joan Dausà, The Tyets i Zoo; en la de millor videoclip, Mushka amb Julieta, Stay Homas amb The Tyets i The Tyets; i en la de millor cançó, Alfred García i, de nou, Mushka amb Julieta i The Tyets. En la categoria del millor disc en llengua no catalana s’hi han fet un lloc Lia Kali, Miki Núñez i Nil Moliner, mentre que en la de millor disc de folk han destacat El Pony Pisador & The Longest Johns, La Cosina i La Maria.

La tercera actuació de la nit l’havia de defensar la lloretenca i exconcursant d’Eufòria Lau Gibert, però per motius de salut no ha pogut ser avui a la Festa dels Premis. No obstant això, hem comptat amb el directe de la cantant, compositora i productora de Barcelona Cloe, alter ego musical d’Alba Gómez. Després de guanyar el concurs de talents emergents de la música urbana KLK, i en previsions de publicar un disc de debut aquesta tardor, l’artista ha portat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm el seu pop urbà amb temes com "Trampa", "Entre el fum", el reggaeton inèdit "No em rentes" i el darrer senzill que ha publicat, "En el club".
 

Cloe a la Festa Premis Enderrock Foto: Marina Tomàs



Per últim, s’han descobert les finalistes al Premi Enderrock al millor disc de cançó d’autor del 2023 per votació popular, Clara Peya, Julieta i Sílvia Pérez Cruz; els de millor disc de música urbana, 31FAM, Mushka i The Tyets, i els de millor disc de pop-rock, Els Catarres, Sexenni i Stay Homas. Per acabar, s’han desvelat els nominats a millor artistes revelació del 2023 per votació popular, que han estat Figa Flawas, Mushka i Triquell, i els nominats a millor artista, on han destacat Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz i The Tyets. Des d’ara mateix, el públic ja pot votar el seu disc preferit en la tercera volta de votació popular per fer-lo guanyar el guardó.

La nit s’ha finalitzat amb el concert del duet sabadellenc Flashy Ice Cream. Després de 5 anys de publicar el primer disc, la formació trapera està a punt de publicar un nou EP, que serà la primera entrega d’un disc llarg que han cuinat a Argentina. Avui, ens n’han desvelat les inèdites "Cada tren" o el corrido tumbao "A qui trucaries". Són només dos cantants i el beatmaker, però han acabat ben amunt la festa dels Premis Enderrock amb els seus ballables i enganxosos hits, que la gent ha corejat, com "Sant hilari" o "Bona vida", amb un speed up final, i amb Mushka i 31 FAM sonant pregravats. En aquest moment, el duet sabadellenc han volgut destacar el canvi i en l'eixamplament en la indústria. Han tancat el directe amb "De revista".
 


L’acte, a més, ha estat amenitzat per un concurs musical protagonitzat pel públic, com no podria ser d’una altra manera, en un dia que el vot del públic és central. Juel ha demostrat ser el més ràpid i el més coneixedor de la música catalana actual, i s’ha endut com a premi una subscripció anual a Enderrock un viatge per a dues persones a Mallorca per assistir als Premis Enderrock de la Música Balear d’enguany. Per la seva banda, Carla, s'ha fet amb el segon lloc i, a més de la subscripció a la revista, també ha guanyat dues entrades i una nit d'hotel per venir als Premis Enderrock a Girona aquest pròxim 14 de març. Per la seva banda, Jazel ha quedat en tercer lloc, i s'ha anat a casa amb una subscripció anual a la revista Enderrock.


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Premis Enderrock 2024, actualitat, Festa Premis Enderrock, Ven'nus, Flashy Ice Cream, Ayryn, Cloe, cròniques

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.