Actualitat

Classe B debuta amb el pop 'bailongu' de 'Fa de mal dir'

El sextet de Torroella de Montgrí presenta l'EP debut a cavall entre el pop dels vuitanta i la música urbana

| 29/02/2024 a les 16:30h

Classe B
Classe B | Miquel Casabó
El sextet de Torroella de Montgrí Classe B presenta avui l’EP de debut Fa mal de dir (Satélite K, 2024), un recull de sis cançons de pop amb pinzellades urbanes i electròniques que la mateixa banda ha batejat estilísticament com a ‘pop bailongu’. Aquest primer EP el presentaran el pròxim 7 de març a l'Heliogàbal de Barcelona i també actuaran a altres festivals com l'Strenes el 6 d'abril a la Mirona de Salt o a l'Ítaca el 23 de juny a la Platja Gran de l'Estartit.



El grup baix-empordanès Classe B neix d’una colla d’amics que, després d’haver format part de diversos projectes, tenia ganes d’engegar una proposta urbana. “Volíem començar de zero i pensar en alguna cosa amb la qual ens sentíssim còmodes, però que estigués en la línia del mercat català actual”, assegura el cantant, Genís Plaja.

Tot i que en les formacions anteriors feien un estil més rocker, Classe B s’ha orientat a una nova sonoritat que reconeixen que encara estan perfilant: “Els primers temes els vam crear a tall de prova i error”, confessa Plaja. Curiosament, una de les col·laboracions del primer EP, Fa mal de dir, és un rocker de soca-rel, el torellonenc Dan Peralbo, al tema “Poc se’n parla”. “Ens coneixíem d’haver estudiat junts un màster sobre indústria musical. Ens vam fer molt amics i cadascú ha anat seguint el projecte dels altres”, reconeix el també cantant Martí Aiguabella.


Pel que fa a la temàtica, la banda destaca que les cançons giren al voltant de l’amor. “Expliquem històries, sentiments o moments amb què la gent es pot sentir identificada”, apunta Plaja. I, finalment, Aiguabella deixa clar que fer música des de l’Empordà, lluny de Barcelona, pot ser un gran avantatge, ja que permet obrir-se camí en circuits musicals no tan saturats com els de la capital catalana.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, classe b, actualitat, fa mal de dir, Classe B, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.