Actualitat

Anegats anuncia el seu comiat definitiu

La històrica banda mallorquina diu adeu després de 30 anys de trajectòria i deu discos

| 11/03/2024 a les 15:00h

Anegats
Anegats | Tomàs Moyà
La històrica banda de pop-rock mallorquina Anegats ha anunciat que plega definitivament, tal com ha confirmat a Enderrock el baixista de la formació Paco González. Després de 30 anys de trajectòria i nou discos, i coincidint amb el 20è aniversari del treball debut Illenc (Blau, 2004), la formació s'acomiadarà amb una nova versió d'"Es missatge és clar" -el gran hit d'Illenc-, un nou disc -que serà el desè i últim-, i una gira que passarà per una desena de poblacions de Mallorca.



"Dur el grup en el nivell que el duim noltros és complicat", explica el baixista Paco González, qui recorda que no es dediquen únicament a la música i també tenen altres obligacions professionals i familiars, i que alhora emfatitza que no han volgut continuar amb la banda abaixant el nivell d'autoexigència. Per altra banda, González nega qualsevol problema intern dins la banda i ressalta que ha sorgit d'una manera molt natural: "Els mateixos amics que vàrem començar mos duim molt millor que abans. Estem en una època superdolça, tant a nivell professional com musical, i ho volem deixar en el millor moment", explica, mentre que confessa que "Crec que el grup no havia estat mai en un moment tan bo com ara".

Abans de la dissolució de la banda, Anegats té preparades diverses idees per a aquest comiat. Primer, el grup publicarà una nova versió de l'èxit "Es missatge és clar", inclòs en el disc debut Illenc. "Ja tenim gravada la música i ara estem gravant el vídeo que l'acompanyarà. L'hem adaptat a com la gravaríem noltros si començàssim a tocar ara", relata el músic. Després d'aquest senzill, entre maig i juny, està previst que vegi la llum el desè i últim disc de la formació, que alhora serà el tret de sortida de la gira de comiat, que segons González comptarà amb entre vuit o deu dates, de les quals el grup no descarta que alguna pugui ser fora de la seva illa natal. 

El naixement d'Anegats es remunta a l'any 1994 a Son Servera amb un grup de joves de 15 anys. El seu disc debut, però, es va fer esperar 10 anys: el 2004, el grup va debutar amb Illenc, un treball que "recuperava fins i tot algunes cançons de quan anàvem a l'institut", afirmava l'any 2005 el guitarrista José Juan Umbert en una entrevista a Enderrock. Posteriorment, el grup va publicar diversos treballs amb un caràcter més festiu, com Móns diferents (Blau, 2005) o Paraules (Blau, 2009).

El 2014 van llençar El fil d'Ariadna (Blau), que reversionava els grans èxits del grup amb nous arranjaments de Miquel Brunet i al costat d'una orquestra de més de vint músics; Cinètica Produccions va estrenar un documental sobre el grup, i també van començar una aturada temporal que va estendre's fins al 2019. Finalment, en aquesta etapa més recent, Anegats ha publicat tres àlbums més: Ànima niu, Retorn vol.I, i Retorn vol.II (Blau, 2019, 2021, 2022).

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, edrbalears, Anegats, comiat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.