Actualitat

Maluks s’acomiada amb «No te’n vas»

El grup valencià publica un últim senzill, en forma de col·laboració amb Auxili, «No te’n vas»

| 28/03/2024 a les 12:15h

Maluks
Maluks | Imatge del videoclip
Maluks plega. El 2019, al barri de Benimaclet de València, Núria Pons, Marina Bolea, Laura Honrubia i Maria Deltell van fundar Maluks, un grup antifeixista i feminista, que ha donat un suport aferrissat a la seva cultura i a la seva llengua a través de la música. En aquests anys, el grup valencià ha fusionat un reguitzell d'estils diferents —com el dancehall, el reggae, la cúmbia, el drum and bass o el reggaeton— i d'això n'ha extret dos discos, Som i vibrem (Propaganda pel fet!, 2021) i Cor i foc (Propaganda pel fet!, 2023), a més de diferents senzills i col·laboracions amb grups com Lal’baLa Fúmiga o Pupil·les. Aquest any, el grup s'acomiada dels escenaris i del públic, però, abans de fer-ho, publiquen una última cançó, “No te’n vas”, en col·laboració amb Auxili


“No te’n vas” és la carta de comiat de Maluks. El grup ha fet d'una cançó d’amor una metàfora sobre el seu final, perquè, igual que en el final d'una relació, elles també volen mantenir tots els moments que han viscut dins el seu cap. I això ho reafirmen cada vegada que comença la tornada del tema amb un clar “No te'n vas del meu cap”. 

El grup ha volgut dir adeu amb una cançó que combina dos dels seus estils més característics: el drum and bass i el reggaeton. I no només això, sinó que també mesclen les seves veus amb les del grup ontinyentí, Auxili, un dels més reconeguts del panorama musical valencià. Aquest serà un dels temes que les valencianes tocaran per diferents festivals i sales de la Comunitat Valenciana en la seva última gira aquest 2024.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Maluks, actualitat, auxili

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.