Antagònics, Samitier, Mine!, Hewel i Komando Noguera són els primers en actuar als concerts preliminars del Sona 9

| 20/06/2009 a les 12:00h

Aquestes cinc bandes actuen avui a partir de les 20:00 al Turó del Gardeny de Lleida en el marc del Festinoval, en el primer concert preliminar del Sona 9 2009.
Antagònics és un grup de Palau-solità i Plegamans format l’any 2007. Musicalment beuen del rock alternatiu dels 90 i les bandes de rock radical per l'altre. Verbalment els textos són directes i simples; amb crítica i reivindicació social. Des de Barcelona, arriben Samitier, organigrama musical plantejat i organtizat per Adrià Gonzalez de la banda (també finalista del Sona 9) L’Anna és un koala. Ell mateix s’encarrega de les veus principals i les guitarres, el teclista és Pere Duran de la banda Retrovisores, el baix el posa Raül Z. Méndez, component de El guisante Mágico i la bateria Xavier Martín, forjat al planter dels cantautors Juan Carlos “dutu”, Ruben Valles o la banda Llila dit ça. Un altre grup barceloní és Mine!, format l’any 2007. Han anat fent maquetes i autoedicions i han fet concerts a sales de tot Catalunya. Per altra banda han participat en algun concurs o festival com el Vicsona o el Rocket Festival. Avui també s'enfilaran al Festinoval els Hewel, de Mollerussa, que van començar l’any 2006, i des d’aleshores han passat per diversos escenaris de Catalunya i l’Estat Espanyol. El seu primer enregistrament, Hewel (Autoeditat, 2008), és un E.P. amb sis cançons d'un so modern propi de les bandes indies, de totes maneres, intenten arribar més enllà amb ritmes de música de ball, l’aportació de N’Diaye i una dinàmica d’experimentació constant. Per últim, Komando Noguera és un grup de hip-hop/rap de les terres de ponent format a mitjans del 2008. Barregen bases contundents amb guitarra i baix cinjuntament amb lletres expressives.
Els concerts començaran a les 20 h. i es tancaran a les 22 h. amb l’actuació de El Nota, el guanyador de l’edició passada del Sona 9.
Arxivat a: Sona9