Més d'un centenar de concerts al Festival BarnaSants 2011

16a edició del Festival de Cançó

| 21/12/2010 a les 18:00h

La 16a edició del BarnaSants, Festival de Cançó de Barcelona, s’ha presentat avui en roda de premsa i s’inaugurarà el proper 27 de gener amb un concert de Pau Alabajos a L’Auditori de Barcelona. Fins al 14 d’abril de 2011, hi haurà 78 dies de concerts programats, amb 111 actuacions de 123 artistes.


Al web del festival es pot descarregar tota la programació, que inclou noms populars com Kiko Veneno, Els Amics de les Arts, Beth o Shuarma, amb propostes de cançó d’autor ben valorades com Canimas, Quilapayún, Daniel Viglietti, Sanjosex, Enric Hernàez o Albert Fibla, passant per propostes emergents i interessants com Anna Roig i l’Ombre de ton Chien, Estem Salvats (amb un espectacle dedicat a la poesia de Salvat Papasseit), Rusó Sala o Espaldamaceta.
A més de Joan Salvat Papasseit, altres poetes seran revisitats per cantautors, com Alejandro Martínez farà amb Jaime Gil de Biedma, Toni Subirana homenatjarà al poeta Josep M. de Sagarra o Claude Martí (una de les figures més representatives de la Nova Cançó occitana) planteja un homenatge al poeta i gran veu del jazz i la chanson, Claude Nougaro. Així com la cantant cubana Telva Rojas instal·lada a Barcelona presenta el seu homenatge al pianista i cantant Bola de Nieve i Miquel Pujadó dedicarà el seu concert a la commemoració del que seria el 90è aniversari del cantant George Brassens.
I hi haurà quatre grans homenatges temàtics més, un de dedicat a Mario Benedetti (cantaran al poeta de Jorge Drexler a Daniel Viglietti o Ana Prada), un altre al cantant aragonès Jose Antonio Labordeta, un de dedicat a la cantant Marisa Sannia (el trio Ester Formosa, Elena Ledda i Andrea Marzi s’uneixen dalt de l’escenari per cantar el repertori d’una de les figures més populars i valorades de la cançó en llengua sarda) i diversos concerts dedicats a la Cançó occitana. Dinou seran els espais a Catalunya per on circularan els concerts del BarnaSants, però també n’hi haurà alguns a Madrid (amb el cicle Madrid presenta), Saragossa, País Valencià i L’Alguer. A més, tres nous guardons reconeixeran els millors recitals de cada edició del festival i els concerts de María Inés Ochoa i Joan Amèric seran els enregistraments per a la Col·lecció BarnaSants.

 
Arxivat a: Enderrock