La màgia radiofònica d'Ia i Batiste

Recuperem les cançons del programa 'Clixtabrugui'

| 15/09/2011 a les 12:00h

Ia Clua i Jordi Batiste van ser des del 1990 i 1993 els responsables del programa Clixtabrugui de Catalunya Ràdio. Avui recuperem quatre temes que van sonar en directe en aquest espai, enregistrats i produïts pel tècnic de so Josep Lluís González. Ia i Batiste canten amb Els Pets, Lluís Llach i Serrat.


Clixtabrugui era un "espai de paraules màgiques, música, entrevistes i comentaris presentat pel llegendari duet de rock progressiu". La música era també la protagonista d'aquest programa radiofònic presentat per Ia i Batiste: a més de punxar, sovint el duet agafava la guitarra i cantava (tant temes propis com versions i adaptacions). El tècnic de so Josep Lluís González va ser el responsables d'enregistrar i produïr els temes, i ho recorda així: "vaig tenir el privilegi de compartir tres o quatre anys bons amb ells. A més després del directe gairebé sempre anavem de farra i ens ho vam passar de puta mare.Recordo un dia que vam entrar en un bar on hi havia un karaoke i els vaig convencer per sortir a cantar. Després d'un parell de cançons no van parar d'aplaudir-los!".
Entre les moltes gravacions que es van fer a Clixtabrugui, tot seguit us mostrem quatre peces simbòliques d'aquest pas pel programa, entre les quals una versió de "La rosa i el gessamí" interpretada pel duet conjuntament amb Els Pets. Les versions i adaptacions al català de grups internacionals també eren habituals al programa: també hi podreu sentir l'adaptació al català del tema "Roxanne" de The Police, i Lluís Llach taral·lejant i comentant amb Ia i Batiste la cançó "As Time Goes By" popularitzada a la pel·lícula Casablanca. Finalment també us mostrem una versió d'Ia i Batiste amb Serrat del tema "Love Me Do" dels Beatles. Quatre peces en memòria d'Ia Clua, que va morir dimarts passat a Barcelona víctima d'un càncer.


Ia, Batiste i Serrat versionen The Beatles
Ia Clua i Els Pets canten "La rosa i el gessamí"
"Roxanne" de The Police versionat en català per Ia i Batiste
Ia, Batiste i Llach cantant "As Time Goes By"





Arxivat a: Enderrock