Plouen pleguen

Els manresans han publicat tres discos en 10 anys de trajectòria

| 20/09/2012 a les 15:01h

En un comunicat fet públic a través de la seva pàgina de Facebook, Plouen han anunciat la seva retirada definitiva dels escenaris. Després d'uns mesos sense notícies de banda, "la manca d'energia per engegar el projecte d'un nou disc" ha estat el detonant perquè el grup decidís prendre aquesta decisió.
 

Ancoratge (Propaganda pel Fet!, 2010) és la darrera remesa de cançons que va publicar Plouen, un grup que anteriorment, amb el nom de Plouen Catximbes, ja havia editat Telescopi (PPF, 2008) i el seu debut homònim, Plouen Catximbes (2006). La banda va debutar en directe ara fa 10 anys, en un dels concerts semifinals del concurs de maquetes Sona 9, tret de sortida d'una carrera discogràfica que els ha dut a actuar arreu del país. Feia mesos que no hi havia notícies de Plouen, fins que aquesta setmana han fet pública la dissolució del grup.

El missatge de comiat
"Després de deu anys junts els Plouen pleguem. Moltíssimes gràcies a la gent que ens ha acompanyat i ens ha permès viure aquest somni. El motiu d'acabar amb l'aventura és la manca d'energia per engegar el projecte d'un nou disc, amb tot el que això implica. Ens quedarà el record dels tres CD, la pila de concerts, tocar a la plaça gran de Vic, al SXSW de Texas!, al Popkomm de Berlín! Al Vermell de Manresa!... Gràcies a tothom!"
Palomar en solitari

No estem sols (Senitart, 2012) és el debut en solitari d'Albert Palomar, cantant de Plouen; un disc marcat per la seva veu i la guitarra, amb pocs artificis, que va publicar després d'aconseguir la financiació a través de la plataforma Verkami. Palomar continua la gira de presentació d'aquestes cançons.
Arxivat a: Enderrock