El Premi Cerverí 2013, dedicat excepcionalment a l'Any Espriu

Es premiarà la millor adaptació musical d'un text del poeta

| 26/03/2013 a les 14:59h
Arxivat a: Any Espriu, Espriu
La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya convoquen la 19a edició del Premi Cerverí, en el marc del programa d'actes de l'Any Espriu 2013. Els grups musicals que vulguin optar al premi honorífic hauran de crear una cançó original i inèdita, a partir d'un text de Salvador Espriu.


Aquesta dinovena edició del concurs es desmarca de les fetes fins ara, ja que, de forma excepcional, els grups que s'hi presentin hauran de triar un text de Salvador Espriu per presentar una cançó original, amb la qual optaran al Premi Cerverí. El premi està obert a tot tipus de grups de música, que poden presentar-s'hi fins al 12 de juliol de 2013.
Les seves cançons seran analitzades per un jurat que escollirà les finalistes, i aquestes a partir del dia 15 de juliol es posaran a disposició de votació popular. El resultat de les votacions es farà públic el 27 de setembre, durant la festa de proclamació dels Premis Literaris de Girona.
Els grups guanyadors de les últimes edicions del Premi han estat Pastora, Manel i Els Amics de les Arts

Dins l'Any Espriu

La vocació del Premi Cerverí sempre ha estat premiar la millor cançó en català, ressaltar les lletres de les cançons i promoure la poesia entre el públic més jove, fent arribar la cultura al màxim de gent possible. Per aquest motiu s'ha cregut que emmarcar el Premi Cerverí en l'Any Espriu és una bona manera d'apropar l'alta cultura lligada al país com a element central. Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio, ha explicat que no es descarta per a propres edicions vincular el Premi Cerverí a altres àmbits de la cultura catalana, com ara la pintura.
El Premi Ceverí ja és un referent dels premis literaris de Girona; per aquest motiu Catalunya Ràdio i Any Espriu s'han unit en aquesta edició, que ja han qualificat com "una història d'èxit".