La música silenciosa: Toti Soler

| 21/11/2013 a les 07:00h
Arxivat a: Dies i dies
 Toti Soler. D'una manera silenciosa és una petita joia: un documental gestat per l'equip de l'Sputnik i que es va estrenar al Festival In-Edit d'enguany. Fa un parell de dies, es va emetre per la petita pantalla.
Es tracta d'una peça deliciosa, que aconsegueix endinsar-nos en la figura i trajectòria musical de Toti Soler, però sobretot entendre el seu moment vital actual. Ens trasllada a la seva vida quotidiana a Palau Sator, volgudament carregada de silencis, i ens fa comprendre per què no rebem notícies habitualment d'aquest guitarrista excepcional, aquell autor de 30 discos en solitari, company musical (i amic íntim) d'Ovidi Montllor, Premi Nacional de Música del 2005 o guardonat amb la Creu de Sant Jordi (2006), col·laborador de Sílvia Pérez Cruz, Pau Riba, Maria del Mar Bonet... 

Toti Soler explica que la seva manera de ser està molt allunyada del que es coneix pel món de l'espectacle en els nostres dies. Hi ha espais on ja no se sent còmode, i aquest és el motiu pel qual veure'l en directe no és una tasca fàcil.

El seu silenci, per sort, està carregat de notes: acaba de publicar El teu nom (Temps Record), i pel que veiem a Toti Soler. D'una manera silenciosa, les composicions de Bach ocupen ara el seu temps. I esperem que aviat ocupin un disc. Segur que serà un d'aquells treballs dels quals ens agrada gaudir des del silenci i la intimitat de casa nostra. Amb la seva guitarra prodigiosa i sensibilitat màgica.
PD: Aquest documental estarà disponible al TV3alcarta fins dimarts 26 de novembre. És una bona excusa per quedar-vos al sofà.